Skip to main content

Innrømmer at overgangsvinduet ikke gikk etter planen

Kosuke Kinoshita er den som har spilt mest spiss for Stabæk i årets eliteserie, før onsdagens serierunde. Før kampen mot Strømsgodset var han uten scoringer.

Kosuke Kinoshita er den som har spilt mest spiss for Stabæk i årets eliteserie, før onsdagens serierunde. Før kampen mot Strømsgodset var han uten scoringer. 

Foto: Knut Bjerke

Stabæk-leder innrømmer at ikke alt gikk etter planen i overgangsvinduet. Eksperter er ikke imponert over Stabæks offensive artilleri så langt. 

Overgangsvinduet i norsk fotball stengte ved midnatt. Det betyr at nå kan kun spillere uten kontrakter hentes. Stabæk jobber fortsatt med å finne en forsterkning. Og det kan trengs ifølge et par av Norges mest profilerte fotballeksperter. 

– Han Kosuke Kinoshita har vært like giftig som en glassmanet. Han har sett totalt ufarlig ut og jeg kan ikke se for meg at han skal begynne å hamre inn mål i eliteserien, sier TV2-ekspert Jesper Mathisen. 

– Stabæk har sett ok ut, men mangler litt brodd fremover på banen. Kinoshita er det for meg en gåte at de har hentet, det offensive bekymrer meg litt, sier Eurosport-ekspert.

Ingen spiss-mål

Stabæks toppscorer etter fire runder er midtbanespiller Hugo Vetlesen med to mål. Nevnte Kinoshita er så langt målløs. Oliver Edvartsen er den eneste Stabæk-angriperen som har scoret. Hans mål kom da han spilte på kanten mot Vålerenga. 

Det betyr at på seks timer fotball har ikke de som har bekledd spissposisjonen for Stabæk scoret. 

– Rapportene som kom før seriestart var at spissplassen var det store problemet. Og sånn har det sett ut i de første kampene. Men Stabæk har fått en fin start på sesongen, møtt to tøffe lag borte og tatt fire poeng hjemme, uttalte Mathisen før onsdagens hjemmekamp mot Strømsgodset. 

Spillere venter

Natt til tirsdag stengte altså overgangsvinduet. Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann innrømmer at ting ikke har blitt helt som planlagt. 

– En av dem var at Fitim (Azemi) skulle til Tromsø, sier han. 

Inn har kommet Darren Maatsen (29) fra Nederland. Dermed står Stabæk med to spisser. Bjarmann innrømmer at de stadig ser etter en til. 

Sportssjefen sier at det ikke endrer noe for Stabæk at overgangsvinduet er stengte i natt. 

– Det en del av ekspertene glemmer, er at man ofte leter på hyllen med frispillere eller arbeidsløse spillere. Det vinduet er åpent nesten konstant, bortsett fra helt på slutten av høsten, sier Bjarmann. 

Han mener det er en utfordring at lønningene er vesentlig høyere ute i Europa enn i Norge, noe som gjør at mange spillere sitter og venter, selv om de synes det kan være interessant å komme til Norge. 

Kassi langtidsskadet

Bjarmann forteller også at koronasituasjonen gjør det til et ekstra stort sjansespill denne sommeren. På grunn av karantenebestemmelser kan ikke Stabæk hente en kontraktsløs spiller til Nadderud og ha ham i trening et par dager for å sjekke formen til vedkommende. 

– De kan ikke komme og trene et par dager og få vist at de er noenlunde i form. Det gjør at vi må ta mye mindre risiko, sier Bjarmann. 

Søndag måtte Luc Kassi hjelpes av banen mot Molde. Onsdag ble det bekreftet at det er en strekkskade og at 25-åringen trolig er ute i seks til åtte uker. 

– Veldig ubeleilig, sier Bjarmann som mener resigneringene av Emil Bohinen og Andreas Hanche-Olsen er det viktigste som har skjedd på spillermarkedet for Stabæk den siste tiden – selv om det ikke er spillere inn til klubben. 

– Unntakstilstand

Jesper Mathisen kjenner igjen Bjarmanns beskrivelse av overgangsmarkedet i dette overgangsvinduet. 

– Jeg tror det går igjen for alle i eliteserien. Det har vært unntakstilstand, å dømme klubber ut ifra dette vinduet blir både vanskelig og feil. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.