Skip to main content

Her trener Muhamed Keita med Stabæk – og nå har han signert

TIL STABÆK: Muhamed Keita er nær en avtale med Stabæk. Her trener han med laget tirsdag formiddag.

Tidligere Strømsgodset-spiller til Stabæk på en låneavtale ut sesongen.

Muhamed Keita (24) skal spille for Stabæk ut sesongen.

Spilleren kommer på lån fra hans polske klubb Lech Poznan.

Spilleren og Stabæk var i forhandlinger gjennom hele mandagen, men ble først enige om en avtale tirsdag morgen.

– Noen ganger drøyer slikt ut, forklarte sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, som tirsdag kunne se spilleren trene sammen med resten av Stabæk-laget.

Midtbanespilleren vil først bli spilleklar når overgangsvinduet åpner 22. juli.

Nybakt seriemester

Bare noen uker etter at han ble seriemester med Lech Poznan, er altså Muhamed Keita tilbake i norsk fotball – en liga hvor han tidvis herjet få år tilbake.

– Jeg tenker at det er en fin mulighet til å spille fotball og ha det gøy med den igjen. Jeg kommer på et lag som gjør det bra nå. Nå skal jeg gjøre alt jeg kan for å tilføre dem noe ekstra, sier Keita til Budstikka.

– Hva kan du bidra med for Stabæk?

– Vi får vente og se hva jeg kan bidra med. Akkurat nå er det ikke vits å hausse seg selv opp. Nå er jeg blitt såpass voksen at jeg gjør ikke det lenger, sier Keita som ikke fant seg til rette i Polen.

– Jeg trivdes ikke så veldig utenfor fotballbanen der borte, og da er det ikke så lett å spille fotball og holde på i lengden, forklarer 24-åringen som forsvant fra Strømsgodset i 2014.

Diomande-kompis

Keita kommer til Stabæk på lån fra den polske klubben, i første omgang ut sesongen.

Keita ble tatt opp i Strømsgodsets spillerstall i 2008, og scoret sitt første seriemål mot nettopp Stabæk tilbake i 2009. I 2014 ble han solgt til den polske klubben Lech Poznan, som er erkerivalen til Henning Bergs Legia Warszawa i den polske ligaen.

Midtbanespilleren spilte til sammen 125 seriekamper for Strømsgodset. I Polen har det blitt 19 seriekamper for Keita, men bare seks ganger har han fått plass i startelleveren. I Strømsgodset var Keita lagkamerat med Adama Diomande. De to vant seriegull sammen i 2013.

– Han er spesielt fornøyd med treneren her og har skrytt veldig av han hver gang vi har snakket sammen. For meg hadde det veldig mye å si at en god kompis som Dio er her. Vi har holdt kontakten, og vi har jo opplevd en del sammen også. Vi vet hva den andre liker. Vi har blitt litt eldre, så det blir ikke så mye spøker utenfor banen, og nå har Dio giftet seg også. Det blir uansett morsomt å være med hverandre i hverdagen igjen sånn som det var før, sier Keita.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.