Skip to main content

Gammel kjenning har signert for Stabæk – spilleklar mot Haugesund

Fredag trente Sammy Skytte igjen med Stabæk. Han har signert en kontrakt ut 2023-sesongen.

Foto: Anders Rødaas Aspelund

Sammy Skytte (23) har signert med Stabæk ut 2023-sesongen, og flere spillere er på vei tilbake.

– Det er deilig å være tilbake, og noe jeg har sett frem til og gledet meg til. Det er fint å være her og se alle guttene og de rundt klubben igjen, smiler Sammy Skytte bredt.

Den danske midtbanespilleren signerte fredag formiddag under på en avtale med Stabæk – klubben han var utlånt til i fjor. Denne gang er avtalen permanent, og i første omgang frem til 2023-sesongen.

Skytte har til nå denne sesongen spilt i Bodø/Glimt. Der har det blitt lite spilletid i den første halvdelen av årets sesong med 11 innhopp og to scoringer.

– Stabæk er et sted jeg føler meg hjemme. Det er en klubb jeg er riktig glad i. Jeg har stor respekt for trener Jan Jönsson, og jeg synes han er veldig dyktig. Samtidig vet jeg at han vil det beste for meg, sier Skytte.

– Det er også gode lagkamerater her, både som spillere og utenfor banen. Vi har et godt samhold og jeg tror det er et lag som har mye potensial.

Spilleklar umiddelbart

Skytte har visst om Stabæks interesse en stund, men alt ble klart i går. Da måtte han pakke lynraskt, og komme seg på flyet sørover.

Og allerede i morgen kan han være klar til kamp – når Stabæk møter Haugesund.

– Sammy er allerede spilleklar. Vi får se litt hvordan ting kjennes. Det kan være at den kampen kommer litt brått på, sier trener Jan Jönsson.

Han er full av lovord rundt Skytte, som bidro godt for Stabæk under fjorårets gode høstsesong.

– Det er en bra spiller. Og han er også en bra treningsspiller, om man kan si det sånn. Han holder bra trykk, både i seg selv, i spillet og på trening.

Sammy Skytte imponerte for Stabæk i fjor. Nå har han re-signert for klubben.

Foto: Knut Bjerke

Sportslig leder Torgeir Bjarmann forteller at dansken ikke gjør et stort innhugg i overgangsbudsjettet.

 – Det er en investering med håp om å utvikle, og kanskje hjelpe ham videre i karrieren. Per nå kommer han jo for at vi skal ta flere poeng, men han er bare 23 år. Gjør han det bra i Stabæk, vet jo alle hva som kan skje.

– Samtidig vet vi at det kan gå spillere ut herfra og, i den posisjonen. Sportslig sett vil vi beholde alle. Men blir det en bra pris på en spiller er det lettere å slippe noen ut nå. Vi er litt i forkant, det er ikke alltid man klarer det, sier Bjarmann.

– Vesentlig forsterket

På fredagens trening var det flere gledelige nyheter for Stabæk-fansen. Jeppe Arctander Moe har nettopp signert kontrakt til 2022. Darren Maatsen fullførte hele treningen, og Luc Kassi var med på store deler av økten. Også 18-årige Kai Kostadinov er spilleklar.

– Ingenting tyder på at vi ikke skal prestere bra mot Haugesund. Troppen er bedre enn tidligere. Den er vesentlig forsterket, og jeg føler vi har gjort en god oppgradering av troppen Nivået på trening og konkurransen om plassene er vesentlig forbedret på et par-tre uker nå, sier Bjarmann.

Jan Jönsson bekrefter at Maatsen er aktuell for troppen mot vestlendingene. Og han er glad spillerne er på vei tilbake.

– Darren trente hele dagen. Det er også bra for oss. Luc er heller ikke så langt unna, men er ikke helt med i fritt spill ennå. Det er viktig å få spillere på trening, som høyer konkurransen der. Sånn sett er også Darren og Luc velkomne, sier Jönsson.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.