Skip to main content

Ferdig i RBK – Stabæk i kontakt med tidligere profil

Vegar Eggen Hedenstad (t.h.) spilte i Stabæk i fem sesonger, som her mot Vålerenga. Nå har klubben kontaktet ham igjen.

Vegar Eggen Hedenstad (t.h.) spilte i Stabæk i fem sesonger, som her mot Vålerenga. Nå har klubben kontaktet ham igjen. 

Foto: Anette Andresen

Stabæk Fotball bekrefter at de har vært i kontakt med Vegar Eggen Hedenstad (29). Men trolig drar den tidligere Stabæk-spilleren til utlandet. 

Denne uken ble det klart at Vegar Eggen Hedenstad (29) er ferdig i storklubben Rosenborg, etter fire år på Lerkendal. Høyrebacken spilte 148 kamper for klubben som i mange år har vært å regne som en av storhetene i norsk fotball. I år har de bare vært en skygge av seg selv, og endte på en fjerdeplass på tabellen.

– Det er litt spesielt at det er over. Det har vært fire fine år, selv om det resultatmessig ikke har vært helt topp de to siste sesongene, sier Hedenstad til rbk.no.

I kontakt

Torgeir Bjarmann er sportslig leder i Stabæk Fotball, og sier at han har vært i kontakt med Eggen Hedenstad. 

– Vi har vært i kontakt med agenten hans. Dersom han blir i Norge, så er han interessant, men han ønsker nok å prøve seg ute, skriver Torger Bjarmann i en sms til Budstikka.

TV2 skrev nylig at 29-åringen også er sterkt ønsket av den nyopprykkede tyrkiske klubben Fatih Karagümrük.

Stabæk-helt

Vegar Eggen Hedenstad er ikke et uskrevet blad for Stabæk-fansen. Han kom til klubben i gullsesongen i 2008, og fikk det året fire kamper for klubben. På totalt fem sesonger på Nadderud stadion, spilte han til sammen 117 kamper for de blåkledde, ifølge nettstedet stb.guru.

Etter Stabæk spilte han noen år i tysk fotball for Freiburg, Eintracht Braunchweig og St. Pauli, før han altså i 2017 skrev under på en fireårsavtale med Rosenborg. Han har totalt fire A-landskamper for Norge.

Vegar Eggen Hedenstad ønsker ikke å uttale seg om saken til Budstikka nå. Det har ikke lykkes Budstikka å komme i kontakt med spillerens agent.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.