Skip to main content

Cecilie Fiskerstrand går til Lillestrøm – Stabæk henter tilbake Guro Pettersen

BYTTER BEITE: Cecilie Fiskerstrand (19) forlater Stabæk til fordel for serie- og cupmester Lillestrøm.
BYTTER BEITE: Cecilie Fiskerstrand (19) forlater Stabæk til fordel for serie- og cupmester Lillestrøm.

Stabæks reservekeeper Cecilie Fiskerstrand håper å bli førstevalget for serie- og cupmester Lillestrøm.

Cecilie Fiskerstrand (19) valgte å ikke signere ny kontrakt med Stabæk, og går gratis til dobbeltmester Lillestrøm.

– Jeg har hatt det veldig bra i Stabæk, men alle spillere vil spille, og nå er det på tide å prøve å ta et nytt steg, sier den unge keeperen som var andrevalg bak Ingrid Hjelmseth (35) i Stabæk.

I Lillestrøm, som i helgen vant cupen og ble dobbeltmestre, håper hun å bli førstevalget. Gudbjörg Gunnarsdottir, som var LSKs førstevalg mellom stengene i år, fikk ikke ny kontrakt og forlater klubben.

– Det er det jeg håper på, men man må alltid bevise. Det er planen min å bli førstekeeper i alle fall, sier Fiskerstrand.

Keeperen, som kom til Stabæk fra Fortuna Ålesund i 2014, forteller at hun gjerne kommer tilbake til Nadderud en dag.

– Jeg har fått veldig mye ut av å være Stabæk. Jeg har lært utrolig mye, og håper jeg en dag kan komme tilabke, sier hun.

Fredag kveld sto Fiskerstrand i målet da Stabæks J19-lag tapte NM-finalen mot Lyn.

Henter tilbake Guro Pettersen

For å erstatte Fiskerstrand har Stabæk valgt å hente tilbake Guro Pettersen (24) fra Vålerenga, ett år etter at hun ble solgt til klubben. Keeperen fra Tromsø var utlånt til klubben i ett år før hun ble solgt.

– Vi kom ikke i mål med Cecilie, så da kastet vi oss rundt og hentet Guro tilbake, forteller Stabæk-kvinnenes sportslige leder, Richard Jansen.

Hjelmseth skal fortsatt være førstekeeper i 2016, og Pettersen blir andrekeeper.

– Det er en berikelse og en forbannelse å ha en for god andrekeeper. Det problemet har vi ikke løst, for Guro er også en veldig god keeper, sier Jansen.

Kunne ikke si nei

TILBAKE: Guro Pettersen har vært i Vålerenga i to sesonger, først på lån før hun ble solgt før årets sesong. Neste år er hun tilbake på Nadderud.
TILBAKE: Guro Pettersen har vært i Vålerenga i to sesonger, først på lån før hun ble solgt før årets sesong. Neste år er hun tilbake på Nadderud.

På bloggen sin skriver Pettersen at hun ikke kunne la sjansen gå fra seg da Stabæk ville ha henne tilbake.

– Det er noe som gjør at jeg fortsatt lengter tilbake til Nadderud. Tilbake til Chixa, kamper på gress, dårlig trønder-rock i garderoben og tiki-taka-fotball. Så da Stabæk ville ha meg «hjem», så kunne jeg ikke la den sjansen gå fra meg. Derfor har jeg skrevet under på en toårskontrakt med Stabæk, og jeg gleder meg til å starte på 2016, skriver keeperen fra Tromsø.

Det kommer ikke til å bli store utskiftninger på Stabæk-laget før 2016-sesongen. I tillegg til Fiskerstrand er det klart at Ingrid Schjelderup (27) ikke signerer ny kontrakt med klubben.

– Vi har resignert stort sett rubbel og bit. Per i dag har vi 21 spillere under kontrakt for neste år, sier Richard Jansen.

Stabæk håper å få inn en ny spiss samt en erstatter for Schjelderup, men er ellers godt fornøyd med stallen.

LES OGSÅ: Cecilie er årets komet

Avaldsnes' massefrieri

En klubb med større planer om å hente inn forsterkninger er cup- og serietoer Avaldsnes. De skal ifølge Haugesunds Avis ha halve landslaget og Frankfurt-trener Colin Bell på ønskelisten.

Arne Utvik, sportslig leder og investor i Avaldsnes, sa etter helgens cupfinaletap mot LSK at de satser hardt for å bli Norges beste lag samtidig som de ønsker å øke andelen av norske spillere i A-stallen

Klubben har henvendt seg skriftlig til en rekke spillere, deriblant Stabæks kaptein Trine Rønning (33) og den unge angriperen Marie Dølvik Markussen (18).

LES OGSÅ: Stabæk-jentenes elleville jubel: – Det er helt sykt deilig

Jansen bekrefter at de har fått brev, men forteller at Avaldsnes ikke får lov til å snakke med deres spillere før de legger inn bud som gode nok.

AVALDSNES-INTERESSE: Avaldsnes har forhørt seg med Stabæk om Trine Rønning (i midten) og Marie Markussen (høyre), men Richard Jansen tviler på at de er villige til å betale det Stabæk krever for spillerne.
AVALDSNES-INTERESSE: Avaldsnes har forhørt seg med Stabæk om Trine Rønning (i midten) og Marie Markussen (høyre), men Richard Jansen tviler på at de er villige til å betale det Stabæk krever for spillerne.

– Det er en god liste over spillere de vil ha, men jeg tror ikke de får dem. De får i alle fall ikke de fra Stabæk, med mindre de betaler skikkelig. Det har de så langt ikke vært villige til. Det er lenge siden vi fikk brev og jeg har ikke hørt noe mer, forteller Stabæk-sjefen.

Han sier at alle spillere er til salgs om prisen er god nok, men han tviler på at Avaldsnes er villige til å betale det Stabæk krever.

– De har kommet med bud før som gjør at man blir flau av å lese det, sier Jansen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.