Skip to main content

Brynhildsen med vanvittig brassespark - med oldefar (98) på tribunen

OLDEFAR: Ola Brynhildsens oldefar Odd P. Tjersland (98) hadde tatt hele veien fra Flekkefjord for å se unggutten spille. Turen var ikke forgjeves.

Verden har neppe sett en finere scoring på Nadderud stadion, enn det Ola Brynhildsen serverte søndag kveld.

STABÆK-ROSENBORG 3-1

Man kunne nok skrevet mye om denne kampen, men det eneste som virkelig er verdt å få med seg - er scoringen til Ola Brynhildsen.

I det 56. minuttet kastet han seg rundt, og fikk klokkerent treff med brassesparket. Beinet i full strekk, ballen i en perfekt bue - via tverrliggeren og i mål. Trolig de flotteste målet noensinne scoret på denne banen.

På tribunen? Brynhildsens oldefar Odd P. Tjersland (98), hele veien fra Flekkefjord.

Stort vakrere blir det ikke.

 

PERFEKT: Få ord dekker scoringen til Ola Brynhildsen bedre enn perfekt. For. Et. Brassespark.

LES OGSÅ: Frykter ny kamp med dårlig gressmatte på Nadderud

– Må gå for gull

Etter kampen var Brynhildsen høyt oppe. Tre poeng mot Rosenborg smaker godt, plass i VM-troppen til U20-landslaget smaker godt og scoringen smakte veldig godt.

– Jeg ser ballen komme, og tenker at jeg må gå for gull, sier Brynhildsen, som var svært glad for at oldefar Odd fikk se scoringen.

Målfest

Men jo, det skjedde også andre ting, selv om de neppe vil bli husket like godt.

Etter noen seige åpningsminutter, begynte Stabæk å yppe seg litt etter et drøyt kvarter. Kaptein Andreas Hanche-Olsen var frempå et par ganger, før backkollega Ronald Hernandez viste frem innleggsfoten fra høyrekanten.

Ballen havnet i beina på Emil Bohinen, som avsluttet via ryggen til Rosenborgs Tore Reginiussen og i mål. Bohinen både dyktig og heldig, da han sendte Stabæk i ledelsen.

STABÆK-RBK

LES OGSÅ: Her er rådene fra landslagssjefen til Stabæk-talentene

Vanskelige forhold

Gressmatten på Nadderud fikk krass kritikk etter serieåpningen mot Lillestrøm for to uker siden, hvor Stabæk-lege Arne Røde gikk langt i å gi banen skylden for den alvorlige bruddskaden til Matthew Rusike.

To uker med hvile hadde ikke hjulpet stort søndag kveld, og under trøblete baneforhold fikk de to lagene det vanskelig.  Henning Berg var før kampen bekymret for hva det ville si for sitt eget lag, men søndag kveld var det Rosenborg som virket å slite mest med forholdene.

De regjerende mesterne slet med å få spillet til å sitte, og var farligst på dødball - som de også scoret på like før pause.

Et frispark fra Pål Andre Helland fant Tore Reginiussen, som satte inn utligningen like før pause. Samme mann hadde fått annulert en scoring noen minutter tidligere, i en duell med Madis Vihmann.

Reginiussens scoring ble forøvrig det siste vi så til Rosenborg Ballklub denne søndags kvelden.

Kjørte på

Etter Brynhildsens kunstscoring måtte Rosenborg frem, men istedenfor var det Franck Boli som skulle få drømmetreff. fra utkanten av sekstenmeteren dro han uavstrengt til, og ballen forsvant forbi André Hansen.

Resultatet stod seg kampen ut, og dermed forverret Stabæk Rosenborgs svake sesongstart. For Stabæks del vil kampen stå igjen som en av sesognens store bragder.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.