Skip to main content

Børkeeiet og Norge tente VM-håpet med kalasseier

VM-HÅP: Tobias Børkeeiet.

Tobias Børkeeiet og resten av det norske U20-lag tente håpet om å gå videre fra gruppespillet etter seier hele 12-0 mot Honduras.

NORGE - HONDURAS 12-0 (5-0)

Børkeeiet var den eneste av Stabæks fire VM-spillere som fikk starte den siste gruppespillskampen mot Honduras.

Hugo Vetlesen og Ola Brynhildsen var nemlig satt ut av laget etter tapet for New Zealand, mens Emil Bohinen også satt på innbytterbenken i kampen mot Honduras som Norge måtte vinne for å ha håp om å avansere i U20-VM.

Det var én norsk spiller som virkelig dominerte - Erling Braut Haaland. Han scoret utrolige ni mål, det har ingen klart i en og samme VM-kamp på U20-nivå tidligere.

LES OGSÅ: Nytt VM-tap for Stabæk-guttene

Tok tak fra start

Det åpnet strålende for det norske laget. Erling Braut Haaland sendte laget i ledelsen etter syv minutters spill. Samme mann øket til 2-0 etter at han ble spilt flott igjennom av Tobias Børkeeiet.

Leo Skiri Østigård steg til værs, stanget inn en corner og sendte Norge opp i 3-0.

Med et straffespark i kampens 34. minutt scoret Erling Braut Haaland sitt tredje og Norges fjerde.  Og han var ikke ferdig i 1. omgang. Tre minutter før pause banket han inn 5-0.

LES OGSÅ: Nå åpner Stabæk-leder for å selge kronjuvelene til Rosenborg

Avgjøres fredag

Norge holdt trykket oppe gjennom hele kampen og ga seg altså ikke før de hadde scoret 12. Børkeeiet spilte hele kampen for Norge, Bohinen kom innpå etter 69 minutters spill.

Med storseieren har Norge fortsatt mulighet til å gå videre til åttedelsfinalen som en av fire gruppetreere. Det vil ikke bli avgjort før fredag

LES OGSÅ: Fyldig referat fra kampen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.