Skip to main content

Bjarmann er Stabæks nye sportslige leder

Torgeir Bjarmann er Stabæks nye sportslige leder. 

Karl Braanaas

'Det startet som en morsom melding mellom gamle kjente. Nå er Torgeir Bjarmann ny sportslig leder i Stabæk og sier at han trigges ekstra av å ta over etter Inge André Olsen.

51-åringen fra Fjerdingby i Rælingen var klubblegende som spiller i Lillestrøm og spilte over 300 kamper for klubben mellom 1988 og 2003. Han ble deretter sportslig leder for Romeriks-klubben fra 2009 til 2017. Trebarnsfaren sluttet i jobben fordi han ville ha mer tid til familien.

De siste årene har han vært fotballagent. Fra 1. mai er han ny sportslig leder i Stabæk.

– Jeg gleder meg til å begynne på jobben, sier Torgeir Bjarmann. 

Fleipet med Granli

Han røper at han var tilstede under treningskampen mellom Stabæk og Grorud i LSK-hallen 31. januar. Der gikk han bort til Stabæks keepertrener, Espen Granli, som han kjenner godt fra før, og spurte om hva han ville synes om han ble sjefen hans. 

Tanken ble sådd og nå blir den virkelig. 

Daglig leder Jon Tunold sier Stabæk i utgangspunktet hadde 30 navn på blokken og har snakket og sondert med 12 kandidater. Det ble snevret inn til tre - to dansker i tillegg til Bjarmann. 

Valget falt altså tilslutt på den tidligere LSK-kjempen. 

– Det var en kombinasjon av hans erfaring som sportssjef, at han har jobbet med unge spillere tidligere og har god erfaring med kjøp og salg av spillere. Dessuten kjenner han norsk fotball og klubben vår godt og vi har fått gode referanser på ham, sier Tunold. 

Vålerenga ikke aktuelt

Den tidligere LSK-legenden sier man kjemper for den klubben hvor man har drakten på. 

– Det eneste stedet jeg ikke kunne jobbet er nok i Vålerenga, smiler han. 

Han sier det er mange årsaker til at han synes jobben i Stabæk er spennende. 

– Jeg kjenner klubben godt fra før, de har et bra toppakademi og det er stor kontinuitet i ledelsen. 

Trigget av Olsen

Bjarmann sier han kjenner trenerteamet i Stabæk fra før og ramser opp Jan Jönsson, Petter Belsvik, Espen Granli, Gaute Larsen og Bjørn Helge Riise som gamle kjente. 

– Jeg føler jeg kommer et sted hvor jeg har god oversikt. Jeg kjenner klubbhistorien og folkene som er involvert i klubben. 

Bjarmann sier også at han synes det er svært spennende å ta over jobben etter Inge André Olsen.  

– Han er en Stabæk-legende som har gjort en god jobb for klubben. Jeg ser på det som en stor og topp utfordring å fylle rollen etter ham. 

Ingen store omveltninger

Bjarmann sier han er vant til å drive klubb på samme måte som Inge André Olsen gjorde da han var i Stabæk og godt kjent med å utvikle, hente og selge fotballspillere. Han sier det er en balansegang når man samtidig ønsker å komme høyest mulig på tabellen. 

Han legger ikke skjul på at det er spesielt å bli ansatt i en klubb mens det nesten ikke er folk på kontoret, spillerne har ferie og man ikke vet når det igjen kan spilles fotballkamper. 

Bjarmann sier han ikke skal komme inn og velte om på mye i Stabæk. 

– Spillere og støtteapparat er på plass til seriestart. Jeg håper å kunne sette enkelte fingeravtrykk, men på hva må jeg først sette meg inn i. 

- Ekstremt viktig

51-åringen sier han er godt orientert om det norske spillermarkedet og legger til at internasjonalt er det nettverk som gjelder. 

Han vet også godt at Stabæks driftsmodell er å dyrke frem unge talenter som skal selges til utlandet. 

–  Unge, utenlandske i importer må ikke går i veien for unge egenproduserte spillere. Det er ekstremt viktig når man legger så mye ressurser i et akademi som i Stabæk, sier Torgeir Bjarmann. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.