Skip to main content

Berg: – Ekstremt viktig poeng

BETENKT: Henning Berg var betenkt underveis i kampen, men fikk noe å juble for åtte minutter på overtid. Etter kampen var han lettet.

Da Franck Boli stanget inn 3-3 på overtid mellom Stabæk og Sandefjord sørget han for at Henning Berg i hvert fall fikk ett poeng på sin 49-årsdag.

STABÆK - SANDEFJORD 3-3

 

– Jo, takk, smiler Henning Berg når han gratuleres med dagen - rett etter at han har sett Franck Boli score Stabæks utligningsmål åtte minutter på overtid i oppgjøret hjemme mot Sandefjord.

Et Sandefjord som er ett av to lag bak Stabæk. Syv poeng skilte lagene før dagens kamp. Det gjør det fortsatt.

LES REFERAT FRA KAMPEN HER: Boli-utligning åtte minutter på overtid sikret Stabæk-poeng

– Hva føler man nå? Er det lettelse?

– Ja, selvfølgelig. Dette var et ekstremt viktig poeng for oss. Slik som kampen utviklet seg, å kunne ta ett poeng og hindre Sandefjord i å ta tre, det var viktig. Nå har vi ett poeng mer enn vi hadde før kampen. Men vi skulle selvfølgelig gjerne hatt to til, sier Berg.

– Og det er viktig mentalt, det å komme tilbake, og å ikke tape. Vi har ett poeng mer nå enn det vi hadde før kampen i dag. Sandefjord fikk heller ikke tre poeng, det var bra. Men vi tenker selvsagt mest på oss selv, fortsetter han.

– Hadde det vært kritisk hvis Sandefjord hadde vunnet?

– Nei, det vet jeg ikke. Men vi skulle selvsagt hatt to poeng til, men på en sånn dag hvor uttellingen ikke går i vår favør, så er vi glade for ett poeng, sier Berg.

Han mener dog at Stabæk fort ville fått med seg tre poeng ved normal uttelling.

– Men Sandefjord var effektive i dag, de scoret tre mål på to og en halv sjanse. De hadde jo ingenting bortsett fra de målene. Det er klart det er surt for oss, men samtidig kan vi forsvare de situasjonene bedre, fortsetter han.

Stabæk-Sandefjord 3-3 

– Kan variere spillet mer

Stabæk åpnet kampen på Nadderud best lørdag, men Sandefjord kom seg mer og mer med i oppgjøret. Sandefjord utlignet da også etter at Stabæk hadde tatt ledelsen. Og i andre omgang ledet gjestene to ganger. Men det var Stabæk som skapte de største sjansene foruten målene. Spesielt Franck Boli hadde tre store sjanser, i tillegg til sine to mål: En heading rett utenfor, en lobb like over - og en straffebom.

Ivorianeren fikk ofte brukt farten sin i bakrom - og Stabæk slo en del langt i løpet av kampen.

– Jeg synes vi skaper sjanser, vi er gode når vi er direkte. Men vi kan fortsatt bli litt bedre til å bruke ballen og dominere mer. Ikke være direkte hele tiden, men vende spillet, bruke ball og komme på utsiden. Det må vi jobbe mer med. Så får vi håpe vi kommer dit etter hvert. Vi klarte det bedre på den store banen på Lerkendal, fortsetter Berg.

Han føler likevel laget er på rett vei - på tross av fem innslupne på de to siste kampene.

– Ja, og det høres rart ut. Men sjanser imot i de to kampene er vel syv til sammen, og vi har sluppet inn fem mål. Det er ikke hverdagskost, og hvis vi klarer å få litt mer normal uttelling bakover og fremover så blir dette fint, smiler Berg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.