Skip to main content

Asker og Bærum-talenter glipper for Stabæk – som selv «stjeler» fra storbyen

KONKURRERER OM TALENTENE: Stabæk har hatt stor suksess med å hente spillere fra hovedstaden – men får selv hard konkurranse i egen hage. Lokale spillere som Simen Juklerød, Vajebah Sakor og Sander Berge skal spille for Vålerenga mot Stabæk i kveld. Selv stiller Stabæk med hovedstadsguttene Ohi Omoijuanfo, Moussa Njie og Nicolai Næss.

NADDERUD STADION: Stabæk har hatt stor suksess med å hente spillere fra «Vålerenga-land» de siste sesongene – men møter stor konkurranse i eget nedslagsfelt.

I kveld gjester Vålerenga Nadderud stadion med tre stortalenter, som alle har sitt opphav i Asker og Bærum, i troppen.

Selv stiller Stabæk med tre Holmlia-gutter, alle hentet fra Vålerengas eget nabolag.

Den harde konkurransen om talentene mellom Strømsgodset, Lillestrøm, Vålerenga og Stabæk gjør at klubbene må slippe revene inn i eget hønsehus.

LES OGSÅ: Stabæk-leder følte seg motarbeidet av Bærum: – Bedre samarbeid nå

– Det er store utfordringer i denne regionen, større enn hva en klubb som for eksempel Odd må håndtere i Skien. De er så godt som alene i sitt område, mens vi har veldig små avstander mellom klubbene her, sier daglig leder i Stabæk, Jon Tunold.

Han holder fast på at Stabæk ikke er i ferd med å utvide sitt eget begrep om hva som er lokalt.

– Vi har samarbeidsklubbene våre i Asker og Bærum, og disse forholdene skal vi utvikle videre. Men bak alle spillere vi henter, ligger det en sportslig vurdering, sier Tunold.

I vinter har Stabæk måtte se stortalenter som Vajebah Sakor, Simen Juklerød og Brede Sandmoen forsvinne til en rivaliserende klubb.

Budstikka is on Mixlr  

LES OGSÅ: Dette sier Stabæk-spilleren, eksperten, supporteren og lederen etter tidenes dårligste seriestart

Talenter som glapp

Når Vålerenga kommer på besøk i kveld, er det en annen lokal spiller sportslig leder Inge André Olsen gjerne skulle hatt på laget. Det er midtbanespiller Sander Berge.

– Sander ville vi ha, og vi ga ham muligheten til å trene med oss da han spilte i Asker. Vi brukte store ressurser på ham, så valgte han til slutt Vålerenga. Kanskje var vi dumme der vi satt igjen med Svarte-Per, men vi tror på å kunne gi lokale talenter en mulighet til å vise seg frem, sier Olsen, som likevel mener at lokale spillere ikke kan være alt.

– Vi kommer aldri til å kunne bygge et slagkraftig lag utelukkende på lokale spillere, men de vi ser nøye etter er norske spillere. Utover det mener vi at det er viktig å ha en miks av spillertyper. Spillere fra vårt område mangler kanskje en del av ekstremferdighetene vi har funnet i spillere fra for eksempel Holmlia. Det er viktig med en garderobe med kulturelle forskjeller, og dette har vi vært gode på, sier Olsen.

VANSKELIG MARKED: Stabæks daglige leder, Jon Tunold, mener mange konkurrerer om lokale talenter.

Gjestet Holmlia

Tidligere denne uken tok Stabæk med seg Ohi Omoijuanfo, Moussa Njie og Nicolai Næss til Holmlia, hvor de trente sammen med et yngre Holmlia-lag.

Alle de tre er oppvokst i området, og er store forbilder for de lokale fotballspillerne.

– Vi besøker jevnlig skoler og andre miljøer, og for oss var det også naturlig å ta en tur til Holmlia, ettersom vi har hatt en veldig positiv historie med spillere fra området her i klubben. Det handler for våre spillere om å gi tilbake, sier Tunold, som humrer på spørsmålet om timingen, et par dager før kampen mot Vålerenga, er helt tilfeldig.

– Vi har ingen intensjon om å konkurrere ut Vålerenga av dette området, sier Tunold.

Ifølge Stabæks hjemmeside ble nærmere 50 Holmlia-spillere invitert til kveldens kamp, som du selvfølgelig kan følge direkte på budstikka.no fra klokken 18.00. Budstikka dekker kampen i tekst og via vår nettradio, og etter kampen blir det sendt direkte-tv fra vårt studio på Nadderud stadion.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.