Skip to main content

Stabæk sikret opprykket etter suveren seier

Stabæk jubler etter en av syv scoringer lørdag. Laget kan også feire opprykk etter en suveren ligasesong.

Stabæk jubler etter en av syv scoringer lørdag. Laget kan også feire opprykk etter en suveren ligasesong.

Foto: Joakim S. Enger

Stabæk brukte ikke lang tid på å fjerne all tvil om opprykket skulle sikres lørdag. En førsteomgang fylt med festfotball sørget for det.

STABÆK – KIL/HEMNE 7–0

For et målshow vi fikk fra Stabæk mot KIL/Hemne lørdag. For selv om gjestene kom til kampens første farlighet, var Stabæk nådeløse i minuttene etter. Etter ti minutter sto det 3–0 til «de Blaa» – og etter en halvtime var det 5–0. Til slutt vant Stabæk med syv.

SE HØYDEPUNKTENE: 

Effektive

Det var altså KIL/Hemne som kom til kampens første mulighet. Sara Bjerksæter skjøt godt fra hjørnet av sekstenmeteren, men skuddet smalt i tverrligger og gikk ut igjen.

Og Stabæk responderte altså nådeløst. Sjekk bare dette:

Etter fire minutter slo Siri Nordeide Grønli inn fra venstre etter fire minutter. Melissa Bjånesøy steg til værs, og stanget inn 1–0.

Tre minutter senere kom Nordeide Grønli frem på venstresiden igjen. Denne gang slo hun langs bakken, og frem til Zara Jönsson, som gikk på løp. Svensken var iskald alene med keeper, og satte 2–0 for Stabæk.

Og enda tre minutter senere kom Stabæk igjen. Denne gang slo Jönsson inn fra hyre, til spisskollega Bjånesøy, som var iskald alene med keeper. Og det sto 3–0 etter ti minutter!

Roet ned

Etter dette roet Stabæk noe ned på tempo, og et bortskjemt Stabæk-publikum måtte vente et helt kvarter før neste scoring. Justine Kielland fikk ballen tilbake etter en corner, og svingte den inn på ny. Der ventet Stine Reinås, som med et herlig hodestøt stusset ballen i lengste hjørne.

5–0 kom altså da det var spilt en halvtime. Siri Nordeide Grønli plukker opp et tilbakespill og satte inn Stabæks femte. Det resultatet sto seg til pause.

Kontrollerte inn

Etter hvilen måtte vi vente 11 minutter før vi fikk den første Stabæk-scoringen. Grønli slo inn fra venstre, og på bakre ventet Melissa Bjånesøy, som satte Stabæks sjette.

Det var bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Og et kvarter før slutt viste Melissa Bjånesøy at hun hvert fall ønsket at den ble størst mulig. Stabæk-spissen viste enorm vilje da hun klinte til en duell, steg over alt og alle og stanget inn Stabæks syvende.

Like etter var Iris Omarsdottir uheldig som ikke økte ledelsen ytterligere. Ungjenta fikk en herlig pasning og skjøt, presset, alene med keeper – men skuddet gikk i stolpen.

Fem minutter før slutt var så Bjånesøy frempå på ny – men headingen fra kloss hold, etter en corner, ble reddet på streken.

Redning på streken ble det også da Omarsdottir avsluttet to ganger på overtid. Men ballen ville ikke i mål, uten at det gjorde noe som helst for jubelscenene etter kamp.

Stabæk spiller i Toppserien i 2021.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.