Skip to main content

Stabæk imponerte i siste serierunde

Stabæk-spillerne feirer Melissa Bjånesøys første scoring mot Lillestrøm lørdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk avsluttet sin toppserietilværelse på en god måte lørdag.

STABÆK – LILLESTRØM 2–2

– Jeg synes vi er veldig gode i dag. Vi er veldig gode på å justere presshøyde. Vi ligger lavt og kompakt når vi må det, og kommer oss høyere og presser dem skikkelig til tider. Vi scorer to flotte mål. Lillestrøm skaper litt og vi skaper en del. Det er gøy å se sånne kamper, sier Stabæk-trener Per Inge Jacobsen etter kampen.

For Stabæk gjorde en god kamp mot Lillestrøm søndag – i det som er klubbens siste kamp i toppserien på hvert fall ett år. De Blaa har allerede rykket ned til første divisjon – noe som var klart i forkant av denne runden.

Men mot Lillestrøm, som for lengst er seriemestere, slo Stabæk tilbake to ganger og utlignet to av gjestenes ledelser – begge ganger etter flotte scoringer fra Melissa Bjånesøy. Etter 66 minutter – seks minutter etter Lillestrøms 1-0-scoring- tok hun med seg ballen inne på Lillestrøms banehalvdel, før hun feide ballen i krysset. Og fire minutter etter at Lillestrøm gikk opp til 2–1 headet Bjånesøy ballen kontant i nettet etter et godt slått frispark.

Kampen var Ingrid Hjelmseths siste. Les hennes reaksjoner her.

– Viser hva som bor i laget

De Blaa var også nærmest å stikke av med alle tre poengene mot slutten av kampen, men oppgjøret – som ble spilt i et forferdelig regnvær – endte 2–2.

– At vi kommer tilbake viser litt hva som bor i laget. Vi lar oss ikke knekke. Selv om ting var avgjort før kampen, så viser vi at vi har en skikkelig lagmoral, sier Jacobsen.

 – Dette viser at vi har lyst til å bygge noe som kan bli veldig bra. Det skal jentene ha honnør for i dag. Lillestrøm har vunnet serien seks år på rad, og vi spiller en meget god match mot dem. Det er flott å se.

– Din kontrakt går ut nå. Blir du med videre, og bygger dette som blir veldig bra?

– Jeg kan ikke si noen ting. Ikke vet jeg noe, og ikke kan jeg si noe, sier Jacobsen.

Melissa Bjånesøy (nummer 7) har nettopp stanget inn 2-2.

Tett før hvilen

Lørdagens første omgang på Nadderud relativt sjansefattig slaget. Lillestrøm hadde mest ball, men Stabæk forsvarte seg godt, og hadde også et par halvsjanser – da en Lillestrøm-forsvarer klarerte ballen rett foran Silje Blakstad, da Bjånesøy, etter en fin vending, skjøt like over fra 18 meter, og da Maren Hauge skjøt over etter et innkast.

Samtidig gjorde Siri Ervik en god redning på en Lillestrøm-avslutning, og Guro Bergsvand reddet på streken rett før pause.

Mer åpent

Etter hvilen åpnet det seg dog mer opp på Nadderud. Elise Thorsnes satte 1–0 etter en times spill, men Bjånesøy utlignet altså seks minutter senere. Samme Thorsnes kranglet inn 1-2, men igjen utlignet altså Stabæk og Bjånesøy.

Og slutten av kampen skulle bli sjanserik. Først gjorde Silje Bjørneboe en strålende innsats da hun hindret Therese Åsland – som bare skulle dytte ballen over streken. 

Så skjøt Guro Bergsvand ballen via en Lillestrøm-rygg og over fra syv meters hold, etter en corner. Rett etter fikk Stabæk en ny corner. Ballen landet hos Bjånesøy, som på to meters hold, om enn noe skrått, dro til – men skuddet gikk over.

Dermed endte det 2–2 på Nadderud lørdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.