Skip to main content

Stabæk doblet antall mål og tok poeng i Bergen

Melissa Bjånesøy Scoret mot Arna-Bjørnar, da Stabæk spilte 2–2. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: KNUT BJERKE

Stabæk har fortsatt ikke gitt opp kampen om å berge plassen i Toppserien.

Arna-Bjørnar – Stabæk 2–2

Stabæk tok et viktig poeng i kampen for å overleve i Toppserien lørdag.

Og det kunne fort ha blitt to poeng mer på laget fra Bærum. Melissa Bjånesøy sendte nemlig Stabæk i ledelsen 2–1 da det var spilt 58 minutter.

Det tok ikke mer enn ett minutt før hjemmelaget utlignet til 2-2, minuttet senere ved Ngozi Ebere.

Det resultatet holdt seg kampen ut, og dermed doblet Stabæk faktisk antall scorede mål så langt i sesongen. Fra to til fire mål.

– Jeg ser at jentene er skuffet over at det bare ble ett poeng, sier sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Richard Jansen.

– Hvor viktig det ene poenget kommer til å bli, kommer vi til å se først når sesongen er over. Det kan jo bli helt avgjørende, sier Jansen.

Mest skuffet

Melissa Bjånesøy var matchvinner i ett fattig minutt. Hun legger ikke skjul på at hun er skuffet over at det bare ble ett poeng.

– Vi hadde muligheten, og det var kjipt at det ikke ble avgjørende det målet. Men dette resultatet gir oss i hvert fall troen på at det fortsatt er mulig å berge plassen, sier Bjånesøy.

– Det er positivt at vi scorer to mål, og at vi tar poeng på en vanskelig bortebane. Men vi begynner å få sving på det, og jeg har troen på at vi skal klare dette, sier Stabæk-trener Per Inge Jacobsen. 

Tøff start

Stabæk har hatt en meget tøff start på sesongen, og etter 14 seriekamper står de fortsatt bare med tre poeng i Toppserien. Men etter trenerskiftet, der Per Inge Jacobsen tok over ansvaret da Vanja Stefanovic måtte gi seg, har klubben tatt poeng i to av fire kamper.

Borte mot Arna-Bjørnar var det hjemmelaget som tok føringen i kampen. Milica Mijatovic scoret etter bare ti minutter, og Stabæk-gjengen fryktet nok en vanskelig kveld.

Men Tiffany Cameron utlignet for gjestene, og da Melissa Bjånesøy sendte Stabæk i føringen, trodde vel de 157 tilskuerne at de skulle være vitne til årets første Stabæk-seier.

Men slik gitt det altså ikke, da Ngozi Ebere utlignet ett minutt senere. 

Med åtte seriekamper igjen har Stabæk ti poeng opp til plassen som betyr kvalifisering.

Melissa Bjånesøy er nå Stabæks toppscorer med to av fire mål. Uten at hun tenker så mye på det.

- Det driter jeg i, så lenge vi tar poeng, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.