Skip to main content

Oppgaven er nærmest umulig, men Stabæk nekter å gi opp håpet

Melissa Bjånesøy har scoret Stabæk Fotball Kvinners eneste seriemål så langt denne sesongen. Det kom i kampen mot Trondheims-Ørn. I dag får hun muligheten igjen. 

Foto: Karl BRaanaas

Stabæk Fotball Kvinner har tatt ett poeng og scoret ett mål på ti kamper. Nå må de vinne minst seks på 12 kamper for å forhindre nedrykk.

– Vi kan ikke gi opp. Gjør vi det, kan vi like gjerne legge ned, sier sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Richard Jansen.

Foran fredagens trening, den siste før lørdagens skjebnekamp mot Avaldsnes på Nadderud, skuer Jansen utover treningsfeltet. Han er realist, og vet at oppgaven blir vanskelig. Ja, nærmest umulig.

– Etter hver kamp som går, blir jo oppgaven vanskeligere og vanskeligere. Det er jo ikke noen tvil om det. Det blir etter hvert færre og færre kamper å gjøre det på, sier han.

Årets eneste poeng, og mål, i serien kom hjemme mot Trondheims-Ørn så langt tilbake som 22. april. 

Siden det har det vært null i både poeng- og målprotokollen i Toppserien.

Riktignok slo de lokalrivalen Øvrevoll Hosle i cupen, men heller ikke det utløste noen ketchupeffekt på Nadderud stadion. Neste runde i cupen endte med 2-3-tap for bergenserne fra Arna-Bjørnar.

Gjort endringer

Nå er det nettopp Arna-Bjørnar de må ta seg sikte på å ta igjen. De ligger per i dag på kvalifiseringsplassen med 11 poeng.

– Det er ti poeng opp dit nå, og avstanden er stor. Jeg tror vi må vinne fem, seks kamper og ha et sted mellom 15 og 18 poeng for å klare den kvalifiseringsplassen, sier Jansen.

– Hvorfor skal dere plutselig begynne å vinne kamper?

– Vi har fått tilbake en del spillere etter skader, og fått inn litt nytt som vi håper kan slå positivt ut, sier han.

Byttet trener

Den største endringen skjedde uansett ikke ute på banen.

24. juli ble det klart at Vanja Stefanovic ikke lenger hadde tilliten som hovedtrener for klubben. Hun ble erstattet av Per Inge Jacobsen. Han leder laget i sin første offisielle kamp hjemme mot sin gamle klubb Avaldsnes på Nadderud lørdag.

– Burde trenerskiftet skjedd tidligere, Jansen?

– Det blir et rent hypotetisk spørsmål. Nå har vi gjort endringen, og så må vi håpe at det slår positivt ut med tanke på resten av sesongen.

Han legger ikke skjul på at et nedrykk vil gjøre fremtiden vanskelig. Spesielt med tanke på at muligheten til å rykke opp er tøff på grunn av omleggingen av seriesystemet neste år.

– Det holder ikke engang å vinne 1. divisjon. Man må gjennom et svært innviklet sluttspill, der de seks svakeste Toppserielagene skal spille i en kvalifiseringsserie, sammen med de to beste fra 1. divisjon. For 1. divisjonslagene blir det en nærmest umulig oppgave, mener Jansen.

Derfor klamrer han seg til håpet om at Stabæk berger plassen i år.

– Det skjer mirakler i fotballen hele tiden, sier Jansen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.