Skip to main content

Meldte seg på i sluttspillkampen med ny seier

Zara Jönsson scoret kampens eneste mål da Stabæk vant 1–0 borte mot Avaldsnes. Dette var svenskens tredje seriemål denne sesongen.

Zara Jönsson scoret kampens eneste mål da Stabæk vant 1–0 borte mot Avaldsnes. Dette var svenskens tredje seriemål denne sesongen.

Foto: KARL BRAANAAS

Etter halvspilt sesong henger Stabæk med i kampen om en plass i sluttspillet. Søndag ble Avaldsnes slått 1–0 på bortebane.

Avaldsnes – Stabæk 0–1

Zara Jönsson ble matchvinner for Stabæk i søndagens bortekamp mot Avaldsnes da hun satte inn kampens eneste mål allerede etter syv minutters spill. 

Seieren gjør at Stabæk er ett av tre lag som står med elleve poeng, og som dermed for øyeblikket kjemper om den siste plassen i sluttspillet for de fire beste lagene i Toppserien.

– Vi går for fjerdeplassen så lenge det er mulig, og det ser det absolutt ut til å være, sier en offensiv Stabæk-trener Per Inge Jacobsen.

Laget hans har spilt ni kamper, og de har med det gjort unna halve grunnspillet, mens de antatt tøffeste rivalene i kampen om fjerdeplassen, LSK Kvinner, har spilt åtte. 

–Det er inspirerende for jentene å se at vi biter fra oss såpass bra, og vi ser at det er fullt mulig å konkurrere med Lillestrøm. Vi har igjen begge kampene mot dem, og de oppgjørene kan fort bli avgjørende, sier Jacobsen.

Dominerte før pause

I søndagens kamp fikk Stabæk god tid til å bygge opp angrepene sine, og de kom seg ofte rundt på kantene. Den største muligheten til å doble ledelsen før pause kom riktignok da Silje Bjørneboe la ut på et fint dribleraid, men vertenes keeper var våkent med da midtstopperen avsluttet med utsiden av foten.

– Førsteomgang føler jeg vi har god kontroll på. Vi skaper en god del sjanser, og vi burde kanskje avgjort kampen da, sier Jacobsen.

Bæringene var best også etter hvilen, og etter en times spill fosset Iris Omarsdottir frem på venstresiden. Fra dødlinjen spilte hun ut til Thea Loennecken, som dro til på direkten, men det knallharde skuddet ble stoppet på streken.

– Målet var å gå ut og drepe kampen, men så blir vi stresset etter hvert som Avaldsnes begynner å flytte opp folk, sier Jacobsen.

Spennende sluttminutter

Stabæk-keeper Sunniva Skoglund var heldigvis for bortefansen med på notene de gangene hun ble satt på prøve, som da hun fryktløst kastet seg ned i føttene på Evelyn Badu da hun kom alene mot mål.

Både Linn Huseby, målscorer Jönsson og innbytter Maiken Bjørndalen fikk muligheten til å punktere matchen det siste kvarteret, men det ble ikke flere mål, og Stabæk kunne juble for årets tredje seier.

– Det viktigste for oss var å vinne. Akkurat nå er det en sliten gjeng som har vært gjennom et tøft kampprogram, og som skal sørge for å stille med friske bein til cupkampen mot Odd 18. mai, sier Jacobsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.