Skip to main content

Gjorde comeback i Stabæk-seier

Ingrid Hjelmseth gjorde comeback for Stabæk lørdag.

Ingrid Hjelmseth gjorde comeback for Stabæk lørdag.

Karl Braanaas

Stabæk sikret sin syvende strake seier borte mot Grei lørdag – med en gammel kjenning mellom stengene.

GREI – STABÆK 0–3

Keeper-legenden Ingrid Hjelmseth voktet nemlig buret for Stabæk i 3-0-seieren borte mot Grei lørdag. Hjelmseth la opprinnelig opp i fjor.

Grunnen til at Hjelmseth endte opp i buret mot Grei er at Stabæks tre keepere er i korona-karantene. To har vært i kontakt med en syk spiller på NTG, og siden har alle keeperne trent sammen. Dermed må de i karantene i ti dager. NTG-spilleren er ikke bekreftet smittet.

– Vi har ventet i håp om at et svar på testen skulle komme så fort som mulig. Men det tok litt tid, så da tok vi ingen sjanser, sier Hjelmseth.

Hun har spilt 259 kamper for Stabæk, men la altså opp etter fjorårssesongen. 

– Det er uvant når man har vært borte i ti måneder, men det gikk fint, smiler Hjelmseth etter kamp.

– Når man spiller på et lag som er såpass overlegne, så var det ikke all verden å gjøre heller.

Komfortabel seier

Fra plassen mellom stengene kunne Hjelmseth se sitt lag fortsette den gode sesongstarten. Zara Jönsson ga Stabæk ledelsen etter fire minutter lørdag, før Melissa Bjånesøy satte de to neste Stabæk-målene etter henholdsvis 28 og 30 minutter. Flere mål ble det ikke i kampen. Hjelmseth måtte i aksjon en gang.

– I dag var det veldig komfortabelt. Vi har kontroll på det meste, og får en tidlig scoring, som gjør at vi slipper å jage. Jeg tror ikke Grei har noen ting, sier trener Per Inge Jacobsen.

– Vi slipper oss litt nedpå i andre omgang, noe som er unødvendig, men likevel ikke så mye nedpå at det blir noen farligheter mot oss.

Uaktuelt med større comeback

Selv om hun alltid har elsket følelsen rundt det å spille kamp, er Hjelmseth imidlertid klar på at det ikke frister å bli aktiv spiller igjen.

– Det frister ikke å plukke opp hanskene for godt igjen?

– Nei, det kommer ikke til å skje. Jeg har lukket den døren, ler den tidligere landslagskeeperen.

– Vi får krysse fingrene for at testen er negativ, og at ungdommen er tilbake igjen i trening mandag.

Syv strake

Med 3-0-seier mot Grei står Stabæk nå med syv strake seire, og 19–2 i målforskjell. «De Blaa» har således stø kurs mot sesongens mål – å vinne alle kamper.

– Det kunne ikke vært en stort bedre sesongåpning?

– Vi kunne hatt to færre baklengs, da, ler Jacobsen.

– Vi er glad for sesongstarten. Spillerne har respondert bra på nedrykket, og vi legger en standard i treningshverdagen som om vi var et toppserielag. Det vises igjen på banen.

Grei 0 (0)

Stabæk 3 (3)

Fotball, 1. divisjon kvinner

Mål: 0-1 (4.) Zara Jönsson, 0-2 (28.) Melissa Bjånesøy, 0-3 (30.) Bjånesøy

Stabæk: Ingrid Hjelmseth – Silje Bjørneboe, Ingrid Søndenå, Ina Kristoffersen – Louise Normann, Justine Kvaleng Kielland, Thea Loennecken, Emilia Ruud, Siri N. Grønli – Melissa Bjånesøy, Zara Jönsson

Innbyttere: Kaja Aasly Haartveit i 67. moin for Jönsson, Maren Hagfors Thoresen i 75. min for Grønli, Cornelia Remme Fladberg i 83. min for Ruud, Iris Omarsdottir i 83. min for Normann.

Dommer: Maren Hatletvedt, Fana Fotball

Gult kort: Ingen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.