Skip to main content

Bjånesøy sikret Stabæk tre livsviktige poeng: – Føles som et antiklimaks

Melissa Bjånesøy spilte en god kamp og ble matchvinner for Stabæk mot Lyn lørdag ettermiddag. Her tester hun skuddfoten i andre omgang.

Foto: Trine Jødal

Stabæk slo bunnrival Lyn 1-0, men de er fortsatt avhengige av at flere resultater går deres vei om de skal berge plassen.

Stabæk - Lyn 1-0

Kun seier var godt nok for Stabæk i lørdagens kamp mot Lyn, og midtveis i første omgang kunne fans og spillere slippe jubelen løs da Melissa Bjånesøy stanget inn 1-0. Stabæk holdt unna resten av kampen, og dermed har de fortsatt muligheten til å berge plassen i Toppserien idet to runder gjenstår.

Likevel satt matchvinneren igjen med blandede følelser etter kampslutt.

– Vi vet at det er en viktig seier, men dette føles som et antiklimaks, sier Bjånesøy.

– Vi hadde tre mål i dag, og det var å vinne, å holde nullen og å score mange mål. Vi klarer to av tre, og da er det vanskelig å bli veldig glad, utdyper hun.

For samtidig som Stabæk må ta seks poeng i de to gjenstående serierundene, er de avhengige av at nettopp Lyn taper sine to siste matcher. Stabæk må i tillegg hente inn 11 mål på Oslo-laget.

– I dag hadde målene telt dobbelt, så dette var kampen å score mange mål i, sukker Bjånesøy.

– Alt i alt en bra kamp

Trener Per Inge Jacobsen deler synet til toppscoreren sin.

– Jeg er fornøyd med at vi vinner og holder nullen, men vi skulle hatt flere mål for å sette oss i en bedre posisjon. Alt i alt er det en bra kamp, der jeg synes vi har god kontroll, sier han.

Etter noen forsiktige åpningsminutter, der Ingrid Hjelmseths erstatter Siri Ervik reddet kampens første Lyn-skudd, fikk Stabæk flyttet laget sitt høyere opp i banen. 

– I første omgang er vi gode med ball, og da blir Lyn løpende mye mellom, sier Jacobsen.

Det var riktignok bortelaget som fikk de første virkelig store mulighetene, begge i løpet av ett minutt. Keeper Ervik fikk opp en hånd på et skummelt langskudd fra den tidligere Stabæk-spilleren Camilla Linberg, før hun kom seg ned og stoppet en velplassert heading på det påfølgende hjørnesparket også.

Stabæks første gode angrep ble regissert av Silje Blakstad, som var meget aktiv ute på høyresiden. Hun sto bak flere gode innlegg, og ett av disse traff Cornelia Fladberg, som akkurat ikke rakk å ta ned ballen før en Lyn-spiller fikk beinet den ut til corner.

Satte inn sitt syvende for året

Ganske nøyaktig midtveis i første omgang tok som sagt Stabæk ledelsen. Melissa Bjånesøy viste rå styrke da hun gikk på tvers av banen fra høyre og rev seg løs fra en forsvarer, før hun slapp ballen til Maren Hauge. Hauge slo inn mot 16-meteren, der Bjånesøy, som hadde fortsatt løpet sitt, stanget inn 1-0 med et flott hodestøt.

Stabæk kom til flere avslutninger etter ledermålet, men det ble med Melissa Bjånesøys 1-0-scoring.

Foto: Trine Jødal

Spissens syvende seriemål for sesongen så ut til å gi Stabæk nye krefter, og i andre halvdel av omgangen kunne de fort ha doblet ledelsen.

– Vi fikk ikke tak i ballen i starten, men når vi først klarte det, synes jeg vi kom til en del sjanser, sier Bjånesøy.

Selv satte hun to nye headinger utenfor mål, mens Cornelia Fladberg skrudde ballen like over venstre kryss etter en serie fine dragninger ved hjørnet av 16-meteren.

Fem minutter før pause forsøkte Justine Kvaleng Kielland seg på et frispark, men heller ikke hun klarte å øke de blåkleddes ledelse.

Ble for lave

Lyn visste at ett poeng var nok til å unngå direkte nedrykk og å sende Stabæk ned, og de gikk rett i strupen på vertene etter hvilen. De rødhvite kom seg inn i 16-meteren, men Ervik kastet seg ned og stoppet kantspilleren deres før hun fikk vippet ballen inn til en lagvenninne som ventet foran mål.

Stabæk var ikke like giftige som i første omgang, men Maren Hauge skled en ball i nettveggen i det 55. minutt, og tre minutter senere var Lyn-keeper Karen Sneve både god og heldig da hun slo en corner i krysstverrliggeren og ut.

– Vi sliter med å etablere press og blir for lave, og da får de slå en del mot oss uten at det blir ekstremt farlig, sier Bjånesøy.

Innbytter Tiffany Cameron forsøker å slå inn mot slutten av andre omgang.

Foto: Trine Jødal

Lyn spilte seg til flere brukbare muligheter mot slutten av kampen, men de hadde problemer med å få ballen på mål, som da de feide to frispark i god posisjon godt over tverrliggeren og i retning kampuret bak Erviks mål.

Lyns Linn Huseby snublet i avslutningsøyeblikket to minutter før full tid, og dermed endte det 1-0 til Stabæk.

Nekter å gi opp

– Vi blir for passive og gir Lyn deler av spillet etter pause. Det hadde vi ikke trengt å gjøre, og det føles unødvendig, sier trener Jacobsen.

– Det er mulig at spillerne begynner å tenke konsekvenser, og at de derfor blir forsiktige, legger han til.

Nå venter Trondheims-Ørn og LSK Kvinner i de to avsluttende serierundene.

– Vi ser at vi har tatt steg og vet hvor vi kan straffe motstanderne våre. Lyn har dessuten to tøffe kamper igjen. De kan fort slippe inn en del mål der, så vi gir ikke opp før det er kjørt, sier Jacobsen.

Glade Stabæk-spillere takker supporterne etter kampslutt. Lørdagens seier var lagets tredje i årets seriespill.

Foto: Trine Jødal
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.