Skip to main content

Ubeseirede Stabæk sikret sitt 19. seriegull

Stabæk gikk ubeseiret gjennom eliteseriesesongen og kunne juble for sitt 19. seriegull.

Stabæk gikk ubeseiret gjennom eliteseriesesongen og kunne juble for sitt 19. seriegull. 

Foto: Karl Braanaas

Utgangspunktet var klart da ubeseirede Stabæk tok imot serietoer Ready til seriefinale. Gjestene måtte vinne for å ta gullet.

STABÆK – READY 4–3

Ting så veldig lyst ut for Stabæk da de ledet 2–0 og gjestene fikk en mann utvist i ti minutter. Men Ready viste at de også ønsket å vinne serien. Oslo-laget reduserte to ganger i undertall og det var uavgjort til pause. 

Det ble en tøff kamp mellom ligaens to klart beste lag på Stabekkbanen «Plassen». I andre omgang tok Stabæk igjen ledelsen før Ready utlignet til 3–3. Et kvarter før full tid avgjorde Fredrik Randsborg kampen da han satt inn 4–3 på straffeslag i en dramatisk seriefinale. 

– Det var absolutt en verdig seriefinale, sier Stabæk-trener Anders Christensen til Budstikka etter kampen og fortsetter: 

– I dag kunne det bikket begge veier og vi får nok en litt billig straffe som avgjør det. Men jeg er veldig stolt av gutta.

Stabæk vant 4–3 over Ready og sikret med det seriegullet for sesongen 2021/22.

Stabæk vant 4–3 over Ready og sikret med det seriegullet for sesongen 2021/22.

Foto: Karl Braanaas

Treneren innrømmer at det var flere spillere som var litt usikre før kampen. For bare noen dager siden slapp Stabæk inn åtte mål og spilte uavgjort mot Solberg. 

– Så slipper vi inn i tre mål mot Ready, og ikke et eneste etter pause. Det synes jeg er veldig sterkt. Det er en veldig god prestasjon av oss, men også en veldig god prestasjon av Ready, sier Christensen. 

Avgjort i siste serierunde

Det at Stabæk og Ready har kjempet i toppen hele sesongen gleder Stabæk-kaptein Magnus Høgevold. 

– Serien har vært veldig tett i år. Det var veldig morsomt å få en avgjørende kamp som den siste kampen. Den ble akkurat så spennende som den skal være egentlig også, sier kapteinen. 

– Jeg synes det er veldig viktig at vi kjemper hele veien inn. Det tyder på at det er flere klubber som gjør jobben som skal til, sier Høgevold som mener det at Stabæk har vært i snart 20 NM-finaler på rad er et tegn på at andre klubber ikke har gjort jobben. 

Kaptein Magnus Høgevold løfter pokalen som er beviset på at Stabæk er seriemester 2021/22 og vandrepokalen klubben får til odel og eie når de vinner den for tredje gang.

Kaptein Magnus Høgevold løfter pokalen som er beviset på at Stabæk er seriemester 2021/22 og vandrepokalen klubben får til odel og eie når de vinner den for tredje gang. 

Foto: Karl Braanaas

– Det kan ikke gjøres mer perfekt for dramatikkens skyld, sier Christensen. 

De første delmålene er nådd

Allerede i mai satt Stabæk-gutta målene for årets sesong. Hovedmålet var å vinne norgesmesterskapet. To av delmålene på veien var å gå ubeseiret gjennom serien og vinne eliteserien. Onsdag sikret de to av delmålene. 

– Vi satt opp et mål i mai om at vi skulle vinne seriegull i år. Da er det veldig deilig å lykkes med det, sier Høgevold. 

– Nå går vi inn i sluttspillet, som er det store måle der vi ønsker å vinne NM-gull, sier Christensen. 

Om laget kommer til NM-finalen er det en god mulighet for at det er nettopp Ready som står på motsatt banehalvdel da også. 

– Sånn sett var dette en fin temperaturmåler på hvordan det kan bli. Men nå skal vi først komme oss til finalen, sier Christensen. 

Høvik unngikk kvalik

Høvik møtte Ullern til det som ble en viktig kamp for begge lag. Dersom Høvik tapte måtte de spille kvalik. Det så lenge ut til at det skulle bli tap. Ullern ledet nemlig 4–1 etter at Høvik hadde tatt ledelsen tidlig. 

Men Høvik kjempet seg tilbake og Lasse Ari Antero Karppinen, som ga Høvik ledelsen, utlignet til 4–4. Det ble også sluttresultatet. Det betyr at det er Ullern som skal spille kvalik og Høvik skal spille kvartfinale i NM. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.