Skip to main content

Stabæk vant lokaloppgjøret

Björn Buskqvist (med ball) og Stabæk vant lokaloppgjøret mot Høvik onsdag.

Björn Buskqvist (med ball) og Stabæk vant lokaloppgjøret mot Høvik onsdag.

Foto: trine jødal

Høvik scoret først i hver omgang. Men Stabæk responderte med tre begge ganger, og vant lokaloppgjøret onsdag.

Høvik – Stabæk 2–6 

– Det er en utrolig merkelig kamp. Vi er litt for slurvete, og ekstremt lite effektive, særlig i første omgang. Da har vi mange sjanser som ikke blir noe av. Høvik gjør en god kamp, synes jeg. De har masse energi i spillet sitt, og forsvarer seg bra og spiller bra. All honnør til dem. Men vi spiller ganske svakt. Vi har grei kontroll defensivt, men offensivt er det ikke veldig bra, sier Stabæk-trener Anders Christensen etter 6-2-seieren borte mot Høvik onsdag.

Det ble et lokaloppgjør der Høvik sjokkåpnet mot serielederne. Allerede etter tre minutter sendte Maxim Pyanov hjemmelaget i føringen. Stabæk utlignet åtte minutter senere, og ledet til slutt 3–1 halvveis etter et selvmål og en scoring fra Jesper Tho.

Og den andre omgangen ble resultatmessig helt lik. Maxim Pyanov scoret tidlig i omgangen – denne gang etter et hjørneslag. Men Stabæk scoret de tre neste – Christian Randsborg gjorde en fin prestasjon på 2-4, før Bjørn Halvorsen Sauar scoret på retur etter hjørneslag. Til slutt fastsatte Jan Olav Løyning resultatet til 2–6.

– Vi kjemper veldig bra. Vi gjorde en dårlig kamp sist, men hever oss betraktelig i dag. Det er første kampen vår på Høvikbanen denne sesongen, og det er alltid litt spennende med første hjemmekamp. Vi ligger defensivt veldig bra og kjemper godt, men mangler litt på det offensive. Får vi trent sammen og bygget videre på det, så har jeg troen på at vi kan bite mer fra oss, sier Høvik-kaptein Nikolai Due Straumann.

Sporadiske istreninger

I løpet av vinteren har Høvik vært «over alt» og trent, som Straumann sier – blant annet på Jevnaker.

– Men vi har ikke fått trent ordentlig på is, det blir litt sporadisk. Vi håper vi kommer bedre i gang fra nå, sier Høvik-kapteinen.

– Og vi har hatt et bra oppmøte, og en god barmarkssesong. Vi ser det i dag, vi orker mye, ofrer oss mye og står på veldig bra, men vi mangler et bedre samspill og bedre kollektiv offensiv. Men vi er en god tropp og god gjeng.

Begge vil bli bedre

Stabæk beholder sin serieledelse etter onsdagens kamp. Både bæringene og Ready har ti poeng på sesongens fem første kamper, men Stabæk har bedre målforskjell.

– Sesongåpningen har vært bra. Vi skal ikke klage på noe, men vi kan streve for å bli enda bedre. Uten at vi skal høres alt for kjepphøye ut, har vi et par nivåer til inne. Det er et eller annet som mangler i spillet. Vi satser på at det kommer, sier Christensen.

Høvik ligger på kvalifiseringsplass mot nedrykk, med ett poeng. Det kom mot Skeid, som er laget bak dem på tabellen. Men det er ikke langt opp heller.

– Nå som dere kan trene mye på is sammen, blir det klatring på tabellen etter hvert? 

– Det får vi håpe på, smiler Straumann.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.