Skip to main content

Stabæk vant «lokalfinalen» mot Høvik

GULLJENTER: Stabæks damer slo Høvik i finalen og ble norgesmestere i bandy.

– Det føles helt utrolig, jubler Martine Holm etter at Stabæks damelag vant NM-finalen i bandy mot Høvik.

Høvik – Stabæk 3-11

Høvik skapte spenning til pause av cupfinalen i bandy, men etter en strålende andreomgang var det Stabæk-jentene som kunne feire da dommerne blåste av kampen.

– Dette føles helt utrolig. Vi har jobbet veldig bra gjennom hele sesongen, så jeg syns dette er fortjent, sier tomålsscorer Martine Holm etter kampen.

I en spillemessig jevn førsteomgang, hadde Stabæk stor suksess med dødballene sine. Både Lene Skrettingland, Vibeke Tonning og Hedda Bærøe kunne juble for scoring etter corner i løpet av de første 45 minuttene, i tillegg til at Holm omsatte en straffe i scoring.

LES OGSÅ: Stabæk bandys Magnus (29) er lege og lagkaptein

Jevnt i 1. omgang

– Vi trente en del på dødballer på siste trening før kampen, så det skulle sitte til i dag. Og det satt absolutt, smiler Holm.

Høvik hang dog godt med før pause. Edda Greaker utlignet etter Stabæks første cornermål, og etter at Stabæk scoret de neste tre, gjorde to kjappe Høvik-mål like før pause, av Tiril Hanssen og Sandra Follesø, sitt til at spenningen i kampen levde da dommertrioen blåste i gang de siste 45 minuttene.

I andre omgang handlet derimot det meste om Stabæk, og i løpet av de første ti minuttene av omgangen kunne laget juble tre ganger, etter to mål av Christine Røde Brenne og ett av Tonning. Men Stabæk ga seg ikke der. Et selvmål fra Høvik ble etterfulgt av mål signert Holm og Ebba Nordahl, før Røde Brenne avsluttet målshowet fem minutter før slutt. Da dommerne blåste av kampen, sto det med det 11-3 til Stabæk på måltavlen.

LES OGSÅ: Stabæk-smell i NM-finalen 

– Best i 2. omgang

– Vi tråkker opp litt ekstra i andre omgang. Vi har vært best i andreomgangene i hele år, og er det i dag også. Vi spiller bare bedre og bedre utover andreomgangen i dag, og går mye mer på skøyter. Da stresser Høvik til å gjøre feil, og får kampen i vårt spor, sier Holm.

Både Stabæk og Høvik kom til finalen etter storseiere semifinalen. Holm legger ikke skjul på at det betyr litt ekstra at det var nettopp Høvik som ble slått i finalen.

– Høvik var det laget vi var litt redde for i år, så det er ekstra gøy å vinne her, og vise at vi er best. Det føler jeg at vi gjør i denne finalen, sier hun.

Stabæk gikk også ubeseiret gjennom sluttspillet, og har med det avsluttet en meget sterk sesong

 

Årets spiller

Etter kampen mottok Holm også prisen for årets beste spiller denne sesongen.

– Det var veldig overraskende, veldig moro. Jeg må si tusen takk til de som har nominert meg, avslutter Holm.

 

Kampfakta:

Høvik – Stabæk: 3-11 (3-4)

NM-finale bandy kvinner

Mål: 0-1 (4.) Lene Skrettingland, 1-1 (10.) Edda Greaker, 1-2 (13.) Vibeke Tonning, 1-3 (21.) Hedda Bærøe, 1-4 (28.) Martine Holm, 2-4 (35.) Tiril Hanssen, 3-4 (38.) Sandra Follesø, 3-5 (48.) Christine Røde Brenne, 3-6 (49.) Vibeke Tonning, 3-7 (53.) Christine Røde Brenne, 3-8 (58.) selvmål, 3-9 (71.) Martine Holm, 3-10 (78.) 3-11 (85.) Christine Røde Brenne

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.