Skip to main content

Stabæk slapp jubelen løs

SERIEMESTRE: Stabæk bandy kunne nok en gang juble for seriegull i eliteserien. – Det er kult. Vi har vært det beste laget i år, sier Stabæk-spiller Nikolai Jensen.
SERIEMESTRE: Stabæk bandy kunne nok en gang juble for seriegull i eliteserien. – Det er kult. Vi har vært det beste laget i år, sier Stabæk-spiller Nikolai Jensen.

Onsdag kveld kunne Stabæk motta beviset på at de er seriemestere i eliteserien i bandy. De feiret gullet med en overlegen seier hjemme mot Drammen, mens Høvik tapte skjebnekampen mot Konnerud.

Stabæk - Drammen 9-1

Det var rigget til fest på Stabækbanen, da Stabæk skulle motta medaljer, en seriepokal og en vandrepokal som bevis på at de er seriemestre i eliteserien. Med suverene 162-34 i målforskjell, og 16 seire på 16 kamper hittil, har sesongen vært en dans på roser for de blåkledde.

Mot formsterke Drammen ble det nok en overlegen seier for Stabæk. Etter kampen var det medaljeseremoni, og hovedtrener Anders Christensen var stolt etter at pokalene var overlevert.

– Det er veldig tilfredsstillende. Vi har vært det jevneste og beste laget, så det er deilig å få det bekreftet gjennom å vinne serien. Det er utrolig morsomt at det skjer rekordtidlig i år, sier en meget fornøyd trener.

Stabæk-spiller Nikolai Jensen var også en glad mann etter kampen mot Drammen.

 – Det er veldig kult. Selv om jeg egentlig ønsker at andre lag skal ta steg så nivået blir høyere, er jeg fornøyd med at vi er 100 prosent fokusert hver kamp, og at vi spiller veldig mange gode kamper, selv mot dårlig motstand, sier Jensen.

– Dugnadsarbeid har vært viktig

Stabæk har i en årrekke vært i toppen av norsk bandy, men har kanskje denne sesongen det beste laget noen gang. Trener Christensen trekker frem flere grunner for denne sesongens suksess.

–  Det har vært veldig mange ting som har gjort at vi er så gode denne sesongen. For det første har vi trent godt gjennom våren, sommeren og høsten. I tillegg har vi en klubb rundt, et styre og et støtteapparat som legger veldig til rette for at gutta skal få lov til å ha de beste forutsetningene. Det er enkle ting. For eksempel at noen sliper skøyter, noen lager felles middag på mandager og noen har fått laget ny garderobe. Enkle ting som styrker samholdet i gjengen. Det er mange store og små dugnadsbidrag, som i sum gjør at det er gøy for gutta å spille. Det er dog ingen tvil om at det er gutta selv, og innsatsen de legger ned på hver eneste trening og i hver eneste kamp, som gjør at vi spiller så bra som vi gjør.

LES OGSÅ: Stabæk tok seriegull uten å spille selv

Historiske

Det ble en historisk kveld for de blåkledde, for de har aldri vunnet serien så tidlig på året før.

 

HEDRET: Stabæks kaptein Magnus Høgevold får pokalen av Stein Pedersen i Norges Bandyforbund.
HEDRET: Stabæks kaptein Magnus Høgevold får pokalen av Stein Pedersen i Norges Bandyforbund.

De har også mulighet til å bli det første laget noensinne til å vinne alle kampene i en sesong. Nærmest har Stabæk selv vært. I 2015/2016-sesongen gikk de ubeseiret, men spilte to uavgjorte kamper. Nå gjenstår kun en hjemmekamp og en bortekamp mot Ready før drømmen om å vinne samtlige kamper er en realitet. Jensen sier laget har som mål å vinne alle kampene, men at hovedmålet er å spille gode bandykamper.

– Det blir kanskje dumt å si, men når man er så overlegne som vi er, fokuserer man heller på å gjøre gode kamper og å lykkes med det man fokuserer på. Så enkelt er det, sier seriemesteren.

LES OGSÅ: Seier nummer 15 for Stabæk

Solid kamp

Det var mesterne i blått som åpnet best på Stabækbanen. Etter drøye fem minutter hadde toppscorer i eliteserien, Björn Buskqvist, allerede truffet nettmaskene to ganger og gitt hjemmelaget en kjempeåpning.

Stabæk fortsatte å vise hvorfor de har vunnet alle kampene hittil i sesongen, og etter 17 minutter sendte Christian Randsborg en nydelig pasning igjennom til Markus Fremstad, som var feilfri alene mot keeper og sendte Stabæk tre mål foran. Inn mot pause fortsatte kampen i et høyt tempo, og målscorerne Buskqvist og Fremstad noterte seg for ett mål til hver. Drammen reduserte en gang, før Jan Olav Løyning scoret for Stabæk, og sørget for at hjemmelaget ledet komfortabelt 6-1 til pause.

I den andre omgangen fortsatte Stabæk overkjøringen, og i løpet av to minutter fikk vi to så godt som identiske scoringer. Det var Nikolai Jensen som var arkitekten, mens unggutten Markus Fremstad fikk æren av å score sitt tredje og fjerde for kvelden før det var gått ti minutter av den andre omgangen.

Jesper Tho scoret kveldens siste mål 15 minutter før slutt og sørget for at hjemmelaget vant 9-1.

– Jeg er greit fornøyd med kampen. Det er ikke en toppkamp, men jeg er fornøyd intensiteten vi har defensivt, selv i en kamp hvor vi allerede er seriemestre, oppsummerer treneren kort.

Tap for Høvik

Høvik tok turen til Konnerud, og kampen mot bunnlaget var svært viktig med tanke på drømmen om sluttspill for Høvik. Det var en jevn affære, men Høvik tapte til slutt 5-7. Nå er det fire poeng opp til Sarpsborg på åttendeplass - som er den siste sluttspillplassen. Etter kampen var Høvik-spiller Even Lübeck skuffet.

– Vi kollapser på tampen. Jeg vil ikke si at vi har kontroll på kampen, men det er kanskje noen dommeravgjørelser og sånt som ikke går helt vår vei, uten at jeg vil legge skylden på dem. Vi er rett og slett ikke gode nok over 90 minutter, og det straffer seg i en kamp som dette. Nå må vi se fremover mot to tøffe kamper mot Solberg, sier Høvik-spilleren.

Kampfakta Stabæk

STABÆK 9 (6)

DRAMMEN 1 (1)

Eliteserien bandy, herrer

Mål: 1-0 (2.) Björn Buskqvist (Magnus Høgevold), 2-0 (6.) Björn Buskqvist (Jan Olav Løyning), 3-0 (17.) Magnus Fremstad (Christian Randsborg), 4-0 (20.) Björn Buskqvist, 5-0 (33.) Markus Fremstad (Simen Holmen-Jensen, 5-1 (36.) Marius Andersen (Didrik Land), 6-1 (43.) Jan Olav Løyning, 7-1 (53.) Markus Fremstad (Nikolai Jensen), 8-1 (55.) Markus Fremstad (Nikolai Jensen), 9-1 (76.) Jesper Tho (Magnus Høgevold).

Utvisninger: Stabæk 1x10 min, Drammen 1x10 min

Dommere: Lasse Holm, Andreas Mikkelsen, Gjermund Strømnes

Tilskuere: 210 på Stabækbanen.

STABÆK - DRAMMEN FRA KL. 19.00 (ekstern lenke)

KONNERUD - HØVIK FRA KL. 20.00 (ekstern lenke)

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.