Skip to main content

Stabæk-seier i sesongens første hjemmekamp

Stabæk vant 5-3 over Ullevål på Stabækbanen søndag. Her kaster Knut Holmen-Jensen .
Stabæk vant 5-3 over Ullevål på Stabækbanen søndag. Her kaster Knut Holmen-Jensen .

STABEKKBANEN (Stabæk–Ullevål 5-3): Stabæk havnet under to ganger i første omgang, men kom tilbake og vant årets første hjemmekamp.

Til tross for at Stabæk styrte spillet, var det nemlig Ullevål som tok ledelsen både 1-0 og 2-1 tidlig i første omgang. Ved begge anledningene utlignet derimot de blåkledde bare minutter senere, gjennom scoringer av Fredrik Randsborg og Mikkel Killi Andersen.

Dermed sto det 2-2 etter et drøyt kvarter, og Stabæk kunne sakte men sikkert tilrive seg et enda større initiativ i kampen. Dette betalte seg, og etter 33 minutter sendte Christian Randsborg vertene i føringen. Bare minuttet senere økte Knut Holmen-Jensen Stabæks ledelse til 4-2, et resultat som også sto seg til pause.

- De var sjanseløse

 Hjemmelagets trener Nikolay Hauger var fornøyd med at laget kunne jobbe seg inn i kampen til tross for at notstanderlaget scoret først:   

- Vi gjør dette unødvendig jevnt, men det som er bra med første omgang er at vi jobber oss inn i det, og snur kampen. Vi går tilbake igjen til det vi har avtalt, som er knallhard jobbing, og å bruke farten vår. Da er Ullevål sjanseløse, sier han.

Etter pause ble det mindre målrikt, men også i denne omgangen var Ullevål laget som scoret først. Gjestene maktet derimot ikke å utligne, og da kampen var en time gammel scoret Knut Holmen-Jensen sitt andre, og Stabæks femte, mål for dagen. Dermed var bæringene igjen to mål foran gjestene fra Ullevål, og fikk kampen i sitt spor. Til tross for store muligheter mot slutten av kampen ble det ikke flere mål, og hjemmelaget kunne dermed juble for seier da siste fløytesignal lød.

Stabæk-spiller Axel Øverby deler Nikolay Haugers oppfatning av at kampen ble unødvendig jevn, og opplevde at det til tider var tøft ute på banen.

- De ligger tett og spiller tøft, og da er det ikke lett å score veldig mange mål, men jeg syns vi spiller bra. Vi spiller som regel best i andre omgang, men i dag spiller vi også en ganske god første omgang. Da gikk det greit.

To av to mulige

Etter to av to mulige seire, kan Hauger være fornøyd med hvordan laget har åpnet sesongen.

- Jeg er fornøyd med to strake seire, selv om vi vinner på en dårlig dag i dag. Men det er det også viktig å kunne gjøre. Vi får ta med oss det. Vi klarer å holde roen i spillet i 2. omgang, og det syns jeg også er bra, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.