Skip to main content

Stabæk mistet seieren på overtid

Nikolai Rustad Jensen og Stabæk rotet bort seieren mot Solberg i sluttminuttene. Kampen endte 8–8.

Nikolai Rustad Jensen og Stabæk rotet bort seieren mot Solberg i sluttminuttene. Kampen endte 8–8.

Foto: KARL BRAANAAS

I en spinnvill målfest mot Solberg måtte Stabæk se seieren glippe på overtid, men de har fortsatt overtaket i gullkampen.

STABÆK – SOLBERG 8–8 (3–3)

– Det er surt å slippe inn på slutten der. Vi har det egentlig på 8–5, men så misser vi i avgjørende situasjoner, sier Stabæks Fredrik Randsborg etter å ha sett Solberg utligne ett minutt på overtid.

– Vi slet med å forsvare oss på lange baller og på kontringer. De var gode og effektive der, og vi ble straffet hardt, oppsummerer han.

Stabæk leder fortsatt eliteserien til tross for det sure poengtapet søndag kveld, og en runde før slutt er de ett poeng foran Ready.

Fredrik Randsborg noterte seg for tre mål i søndagens oppgjør mot Solberg.

Fredrik Randsborg noterte seg for tre mål i søndagens oppgjør mot Solberg.

Foto: KARL BRAANAAS

Sviktet i åpningsminuttene

Stabæk havnet tidlig bakpå i søndagens kamp. Kommunikasjonen i forsvaret sviktet, og Lars Fredrik Olsen pirket inn 1–0 til bortelaget før fire minutter var spilt.

Marerittåpningen var et faktum da Øyvind Bø Johnsen doblet Solbergs ledelse like etter, og det skulle bli enda verre. Plutselig fikk Sondre Bratvold Kristoffersen fri vei mot mål bak et lamslått forsvar, og med sitt første for kvelden satte han inn 3–0 før ti minutter var spilt.

– Vi kommer skjevt ut, og kampen preges av det. Det blir for mye Hawaii-bandy, sier Randsborg.

Da kvarteret var spilt tok han selv ansvar da han fikk ballen fra bror Christian. Han banket til fra 25 meter, traff perfekt, og ballen lå som klistret nede i venstrehjørnet.

Nikolai Rustad Jensen feirer ett av sine tre mål mot Solberg.

Nikolai Rustad Jensen feirer ett av sine tre mål mot Solberg.

Foto: KARL BRAANAAS

Ganske nøyaktig midtveis i omgangen reduserte så Nikolai Rustad Jensen etter et hjørneslag fra Magnus Høgevold, før Fredrik Randsborg satte sitt andre mål for kvelden. Dermed sto det 3–3 halvveis, i en omgang der Solberg hadde de største sjansene, mens Stabæk etter hvert hadde det meste av spillet.

Pangstart etter pause

Kampen fortsatte i det samme elleville sporet etter pause. Jesper Tho brøt en pasning etter 48 minutter, før han fant Fredrik Randsborg, som satte inn sitt tredje. Stabæk var i ledelsen for første gang i matchen, og 45 sekunder senere økte Rustad Jensen til 5–3.

Publikum måtte vente hele 75 sekunder på neste scoring, og denne gangen var det Solbergs Kristoffersen som reduserte. Samme mann utlignet i det 56. minutt, men under 90 sekunder senere sendte Petter Løyning hjemmelaget tilbake i tet.

Christian Randsborg i fint driv mot Solberg.

Christian Randsborg i fint driv mot Solberg.

Foto: KARL BRAANAAS

Begge lag kom til gode muligheter de neste ti minuttene, men så feide Rustad Jensen inn nok et hjørneslag fra Høgevold med en nådeløs avslutning.

Deretter la Andreas Haugo Killingstad på til 8–5, og kampen så ut til å være avgjort.

– Det skal ikke skje

Sondre Bratvold Kristoffersen reduserte med et godt straffeslag 12 minutter før slutt, hans fjerde mål i kampen. Samme mann fikk en gyllen anledning til å redusere ni minutter før slutt, men denne gangen reddet Beckmann Kristoffersens straffeslag.

Ett minutt før full tid reduserte riktignok Kristoffersen til 7–8, og på overtid satt utligningen fra Emil Gulbrandsen.

– Det er morsomt å spille kamper som dette, men det er for mye å slippe inn åtte mål. Det skal ikke skje, sier Randsborg.

Stabæk-spillerne synker sammen samtidig som Solberg-spillerne jubler for 8–8 på overtid.

Stabæk-spillerne synker sammen samtidig som Solberg-spillerne jubler for 8–8 på overtid.

Foto: KARL BRAANAAS

– Har fortsatt overtaket

Naborival Høvik fikk det tøft på Gressbanen på Oslos vestkant, der de tapte 0–12 for gulljagende Ready.

Onsdag møtes Stabæk og Ready til seriefinale på Stabekkbanen. Stabæk har et forsprang på ett poeng, og de greier seg dermed med uavgjort. Taper Stabæk, er Ready seriemestere.

– Vi har fortsatt overtaket. Det blir en ren seriefinale, og da er det bare seier som gjelder, sier Randsborg.

Nevnte Høvik avslutter serien hjemme mot Ullern. Begge lag står med seks poeng, og Høvik har overtaket i innbyrdes oppgjør. Med uavgjort unngår de altså kvalifiseringsplassen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.