Skip to main content

Stabæk med tolv strake etter en god og en dårlig omstilling

FORNØYD MÅLSCORER: Nikolai Jensen jubler etter å ha scoret ett av sine tre mål mot Ullern andre juledag - på bandyens festdag.

Et forferdelig ruskevær i første omgang gjorde at Stabæk måtte legge om taktikken. Det gjorde de bra. Etter pause ble det knallgod is. Da var Ullern best.

STABÆK - ULLERN 6-2

– Vi gjør det bra i første omgang. Vi har alle en  forhåpning om å spille på en god måte denne dagen her, hvor mange kommer og ser og det er lagt opp til en ordentlig greie. Så blir det jo dårlig vær, sier Stabæks Nikolai Jensen.

– Det er en innstilling og en omstilling. Men jeg synes vi takler det bra, vi har en formasjon vi spiller når det er rufsete forhold, og bestemmer oss for å legge om til den ti minutter før start. Den innebærer litt mer kriging enn det vi vanligvis gjør, fortsetter han.

Det gikk meget bra - Stabæk ledet 5-0 etter første omgang. I pausen stoppet det å regne - og mange trodde nok at Stabæk, som hadde elleve strake seire og ofte leverer best når isen er god, nå skulle fortsette kjøret.

Men gjestene fra Ullern vant andre omgang 2-1.

LES OGSÅ: Ny opplevelse på bandyens festdag

– Det handler om omstillingen til å spille på dårlig is, det er like vanskelig andre veien. Da har man ikke hatt 45 minutter med den flyten vi pleier å få. Ullern gjør det også bra, sier Jensen.

Men Stabæk vant altså 6-2, og feier videre i eliteserien. Nå har laget tolv strake seire. Det var en fornøyd gjeng i garderoben - selv om det ikke var helt hæla i taket.

– Dette var en kamp med to omganger, og med litt forskjellig spill sådan. Vi omstiller veldig bra i første omgang, og gjør det vi blir enige om, sier Stabæk-keeper Aleksander Nygaard.

– Men så vet jeg ikke hva som skjer, vi kommer liksom ikke helt ut av startblokkene etter pause. Så blir det litt lugging hele omgangen.

LES OGSÅ: Stabæk med storseier i lokaloppjøret mot Høvik

Morsomt med festdag

Like fullt vant Stabæk suverent - og det foran et stort antall publikum. 480 tilskuere hadde tatt turen til Stabekkbanen på bandyens festdag.

– Det er kjempegøy med kamper som i dag. Du kommer hit før match, og merker at gutta har fått hvilt litt, og har mye overskudd. Det er veldig morsom dag, selv om det blir litt antiklimaks når det bøtter ned i første omgang, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

– Det er hyggelig å høre at det var såpass mange her. Da er det bra de fikk se en omgang med litt rask bandy, i alle fall. Kult at så mange stiller opp. Vi får håpe at vi vi klarer å verve mange til de vanlige kampene også, smiler Jensen.

TIDVIS TETT: Det var tidvis jevnt mellom Ullern og Stabæk onsdag.

Flotte scoringer

For det begynte altså bra for Stabæk. Etter en jevn åpning i sprutende regnvær, sendte Jensen Stabæk i føringen etter snaue ti minutter. Eirik Halvorsen økte til 2-0 etter et kvarter - og Stabæk fikk etter hvert kontroll på kampen. De Blaa skapte de største sjansene - Ullern var ikke helt borte, men Nygaard og Stabæk-forsvaret hadde kontroll.

3-0 kom på mesterlig vis etter en halvtime: Nikolai Jensen driblet seg forbi tre-fire Ullern-spillere, og fikk med seg ballen i en trengt situasjon. Til slutt, fra noe skrå vinkel, hamret han ballen i krysset.

Krysset ble også truffet ved det fjerde målet - og igjen var det Jensen som sto for scoringen. Fra noe til venstre for mål feide han ballen i høyre kryss.

Bare minuttet senere satte Petter Løyning 5-0 på et frislag fra langt hold.

LES OGSÅ: Mener laget er det beste på lenge

To utvisninger

I andre omgang ble været og isen altså bedre, men Stabæk-spillet svakere. Bare fem minutter ut i omgangen reddet Nygaard straffe.

Ullern imponerte, og en halvtime før slutt kom reduseringen.

Stabæk svarte med å få to utvisninger - men Björn Buskqvist økte likevel til 6-1 - før Ullern reduserte på ny kvarteret før slutt.

Laget fra Oslo Vest presset noe mot slutten, men Stabæk holdt unna - og kampen endte 6-2.

– Det ble to forskjellige omganger. Vi klarte ikke helt den omstillingen, altså. Det var en dårlig andreomgang, men en veldig bra første omgang under dårlige forhold. Det var for så vidt gledelig.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.