Skip to main content

Stabæk med storseier over Solberg

SCORER: Eirik Halvorsen setter inn 4-0 til Stabæk mot Solberg.

Stabæk slo de regjerende seriemestrene Solberg for andre gang i år. Og for andre gang i år ble seieren stor. Høvik spilte uavgjort i målfest.

Stabæk - Solberg 8-3

Ready - Høvik 7-7

– Dette var deilig, smiler Stabæk-trener Anders Christensen etter at Stabæk har slått Solberg 8-3 på Stabekkbanen - etter en kamp som resultatmessig ble nesten en reprise av superfinalen mot samme lag for to uker siden.

Den gang ledet Stabæk 3-1 til pause, og vant 8-2. I kveld ledet de 4-2 til pause, og vant 8-3.

Men man er unnskyldt om man trodde det skulle bli en enda større seiersmargin etter 26 minutter. Da ledet Stabæk 4-0.

– Vi starter fantastisk bra, og det er hovedsakelig når det er mulig å spille, før isen blir sånn curling-is. Etter rundt en halvtime blir det veldig vanskelig å spille, og mer tilfeldigheter. Da slår begge lag mer langt, og det blir mer bingo, sier Christensen.

Utover i omgangene ble nemlig isen preget av mildvære på rundt syv grader og regn.

– Andre omgang er egentlig ganske lik. Vi starter bra, når det er spillbart. Så blir det litt umotiverte lag det siste kvarteret, mener Christensen.

Allerede da var det nemlig 8-3 - som også ble sluttresultatet.

LES OGSÅ: Bærums-klubbene samles om bandyhall

Pangstart

Men det startet altså forrykende, og det var kaptein Magnus Høgevold som startet scoringsballet for Stabæk. Etter å ha brent en sjanse i det første minuttet, fikk han en ny mulighet etter fire minutter. Fra rundt ti meter hamret han ballen ned i keepers venstre hjørne. Fire minutter senere økte Eirik Halvorsen til 2-0 med et skudd i krysset, før Nikolai Jensen ga Stabæk 3-0 etter et kvarter.

Etter 26 minutter kom altså Stabæks fjerde - da Eirik Halvorsen dyttet en retur over streken.

– Når det er ordentlige spilleforhold er vi tålmodige og kjempegode. Vi spiller rundt dem og gjør egentlig akkurat det vi er blitt enige om, sier Stabæk-keeper Aleksander Nygaard.

– Vi lar ballen gå, og de blir nok slitne. Vi får noen gratis scoringer, men det er fordi vi gjør det vi er blitt enige om og som er planlagt, og presser dem, fortsetter keeperen - som ble kåret til Stabæks beste spiller.

Men Solberg kom altså mer med i kampen. Etter en drøy halvtime kom kampens første redusering. 20 sekunder før pause kom en til.

– Vi har veldig god kontroll fra start av. Etter at forholdene blir dårligere i midten av første omgang legger ikke vi om, men de slår noen lange baller. De utnytter våre feil, og gjør også noen gode enkeltmannsprestasjoner. Da er det plutselig 4-2, sier Høgevold.

LES OGSÅ: Regnværet stoppet eliteseriekamp

Ketchup-effekt

Både Stabæk og Solberg hadde sine sjanser i andre omgang - men begge lag hadde også store sjanser etter hvilen. Solberg var flere ganger nære redusering, men fra det 65. til det 67. minutt smalt det virkelig fra Stabæk.

Tre mål ble det på disse tre minuttene - Mikkel Killi Andersen scoret Stabæks femte, mens Björn Buskqvist satte de to neste. Spesielt det siste var vakkert, etter fine dragninger mellom Solberg-spillerne.

– Plutselig setter vi tre på rad. Björn og Niko har noen scoringer i år som er helt vanvittige. All honnør til gutta for at de slipper seg løs. Men vi gjør også de riktige tingene først så rommene kommer. Det er det det handler om, sier Nygaard.

Petter Løyning økte til 8-2 etter et hjørneslag tre minutter senere, men Solberg reduserte igjen.

– Vi starter jo egentlig litt rotete i andre omgang og, men har en periode som er veldig bra. Så blir det litt rot igjen på slutten, men det man kanskje kan forvente i disse forholdene. Totalt sett så er det ganske bra, sier Høgevold.

LES OGSÅ: Flyttet til Sverige som 16-åring for å bli best i bandy

Nesten på skjema

Stabæk har som delmål å score minst åtte og slippe inn maks to i snitt i årets kamper. Superfinalen for to uker siden ble som nevnt vunnet 8-2. Det samme ble serieåpningen mot Ullern sist onsdag.

– Vi har fått to mål mot i snitt tredd nedover hodet. Jeg prøvde å trumfe den opp til 2,5, for det er ikke alle mål vi keepere er ansvarlige for. Men det er jo bare moro, gutta stiller tøffe krav, og vi må bare prøve å etterleve det. Det er bare gøy, det er jo derfor vi trener så mye vi gjør for å bli bedre, smiler Nygaard.

– Vi slår gode lag solid. Vi har åpnet veldig bra, og det er vi fornøyd med. Men kampene nå, mot Mjøndalen og Ullevål blir nesten den største testen på hvor bra vi er. Da møter vi lag som er defensive. Det kan bli en utfordring.

– Det er også utrolig gøy å se spillere som Tobias Mofjell, som er førsteårs juniorspiller. Han er 16 år, men spiller så bra. Det blir viktig for oss at sånne som han kommer inn og blir en del av laget. Det er kjempemorsomt.

LES OGSÅ: Høvik og Stabæk vant seriepremieren

Målfest for Høvik

Samtidig som Stabæk møtte Solberg, spilte Høvik borte mot Ready. Det begynte bra for Høvik - Maxim Pyanov ga laget ledelsen. Ready utlignet, men to scoringer fra Alexander Serov og en fra Vladislav Zastrovtsev sendte Høvik foran med 4-1.

Før pause kom dog Ready tilbake, og utlignet til 4-4.

Høvik økte igjen til 6-4 etter hvilen, gjennom Iskander Nugmanov og Pyanov. Nugmanov økte så til 7-5 etter en Ready-utligning.

Men, i løpet av kampens siste ti minutter scoret Ready to ganger.

Kampen endte 7-7.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.