Skip to main content

Stabæk klare for semifinale

FIREMÅLSCORER: Björn Buskqvist scoret fire mål mot Mjøndalen.

Stabæk manglet tre av sine største profiler, men Björn Buskqvist hamret som alltid inn mål - og Stabæk tok seg enkelt til semifinale i NM-sluttspillet.

STABÆK - MJØNDALEN 5-1

– Det var kult å score fire i dag, og det er morsomt å score hat trick i første omgang uten at noen scoret i mellomtiden, smiler Björn Buskqvist - etter å ha scoret sitt 60., 61., 62. og 63. mål på 21 kamper for Stabæk i årets bandysesong.

Hans mål var Stabæks fire første i en kvartfinalekamp laget kontrollerte hele veien - og målene bidro til 5-1-seier og avansement fra kvartfinalen for storfavorittene.

– I dag kom de to første målene etter to gode langpasninger, en fra Petter (Løyning) og en fra Andreas (Killingstad). Jeg snakket litt med Andreas før kamp, faktisk, om at man bare må slå langt når han har sjansen. Vi har selvtillit på det, og vet at motstandernes forsvar synes det er et farlig våpen vi har, sier Buskqvist.

LES OGSÅ: 17-åring brukte fem minutter på å score for Norge i VM

– Manglet rytme

Tirsdagens oppgjør var den tredje kvartfinalen i «best-av-fem-serien» - men den første siden 21. januar.

Det har nemlig vært spilt bandy-VM de siste ukene - der seks Stabæk-spillere var involvert. Spillerne kom hjem søndag.Når Stabæk hadde vunnet de to foregående kvartfinalene stort, og «alle» forventet en tredje seier, ble det ifølge trener Anders Christensen snakket om å gjøre ting enkelt i forkant av kveldens kamp.

– Jeg er fornøyd med gjennomføringen, men dette ble en slags transportetappe. Det er vanskelig, nå har vi hatt nesten to uker uten kamp, så vi er litt ute av rytmen. Og det ser man, sier Christensen.

Suverene Stabæk, som gikk gjennom serien med kun en uavgjort og resten seire, var selvfølgelig store favoritter til å vinne relativt greit tirsdag.

– Mjøndalen ligger dypt, og alt som er av tempo må vi skape selv. Når du da ikke har rytmen, så er det litt vanskelig. Vi gjør det vi skal, men ikke så mye mer.

– Men vi skal ha respekt for Mjøndalen, og jeg er fornøyd med semifinaleplass.

LES OGSÅ: Norge-tap i kamp om semifinale i bandy-VM

– Viser bredden

For Stabæk vant altså kampen 5-1. Etter Buskqvists tre mål i første omgang - to etter flotte langpasninger fra Petter Løyning og Andreas Killingstad og ett på straffe - reduserte Mjøndalen fire minutter etter pause.

Men, det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Selv om det gnistrende spillet lenge uteble, hadde Stabæk ballen nesten hele første omgang, og de styrte også det aller, aller meste etter hvilen. Samtidig lå Mjøndalen veldig dypt, og det gikk relativt lang tid mellom de store sjansene.

Etter en times spill økte Buskqvist til 4-1 etter flott Stabæk-spill, og to minutter før sørget Markus Fremstad for firemålsseier.

Det til tross for at Stabæk manglet Nikolai Jensen med kneskade, kaptein Magnus Høgevold med sykdom og Fredrik Randsborg med sykdom.

LES OGSÅ: Norge scoret 25 mål mot Tyskland

– Det er utrolig kult å se styrken i laget vårt. Du har tre spillere som ofte er blant de tre som starter ute av laget, men likevel spiller vi i stor grad like bra som vi ville gjort med dem. Det viser at vi har en veldig bra bredde i troppen. Det er superkult rett og slett, sier Petter Løyning.

Han er en av spillerne som var med i VM.

– Der hadde vi et annet spillesystem og gjorde ting annerledes. Vi snakket om det før kamp i dag: Vi skulle komme tilbake til hvordan vi spiller og gjøre det enkelt. I dag ble det til at vi holder mye i ball og er vel tålmodige. Men det er deilig å vinne, smiler Løyning.

For Stabæk er klare for semifinaleplass etter tre strake seiere - og de møter enten Drammen eller Ullern i semifinalen.

KAMPFAKTA 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.