Skip to main content

Seks mål i andre omgang ga Stabæks fjerde strake sluttspillgull

MESTERE: Stabæk sikret sin fjerde strake NM-triumf lørdag kveld.
MESTERE: Stabæk sikret sin fjerde strake NM-triumf lørdag kveld.

En målløs førsteomgang ble fulgt opp med en ketchupeffekt i andre omgang - da Stabæk tok nok et NM-gull i bandy.

STABÆK - SOLBERG 6-0

– Det er like gøy hver gang. Det er derfor vi spiller, smilte Christian Randsborg bredt etter at han tok sitt ellevte NM-gull med Stabæk lørdag kveld.

Det var også Stabæks fjerde strake NM-gull - og den fjerde strake finaleseieren over Solberg. Stabæk har nå vunnet ti av de siste 13 sluttspillene.

– Ja, man blir ikke lei av dette, altså. Det er like gøy hver gang, supplerer Nikolai Jensen - like etter at han har kastet Stabæks tradisjonelle gullhjelm over gjerdet til noen supportere.

LES OGSÅ: Endelig ble Høvik norgesmestere

– Gøy med tett kamp

Det ble komfortabelt til slutt for Stabæk - men det tok tid før de blåkledde bæringene fikk hull på byllen mot Solberg. Drammenserne la seg dypt i første omgang, seiersvante Stabæk slet med å bryte ned det kompakte forsvaret - og laget skapte få sjanser.

Til pause var stillingeng 0-0.

– Det er kjempegøy å spille når det er sånne tette matcher. Vi sitter i pausen og sier at «det her er dritkult». Man får utfordret seg selv og må yte det lille ekstra. Og så løsner det i andre omgang. Det var deilig, smiler Jensen.

–  Ja, jeg er enig i det. Ikke i fjor, men i årene før, så har NM-finalen omtrent vært avgjort til pause, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

– Men vi visste hva vi skulle gjøre og hadde en veldig klar plan. Så får vi det første målet ganske tidlig i andre omgang. Da løsner det og alle kan senke skuldrene.

LES OGSÅ: Slik hyller klubben gullgrossistene

Ketchup

For 1-0 skulle altså komme. To minutter ut i andre omgang fikk Stabæk corner. Ballen havnet hos Christian Randsborg - som fikk ballen over streken. Fem minutter senere økte årets toppscorer i serien, Björn Buskqvist, til 2-0 - og også denne scoringen kom etter en corner.

Og bare minuttet etter 2-0-scoringen driblet Nikolai Jensen seg fri, og satte inn Stabæks tredje fra skrått hold. Kampen var i realiteten avgjort.

MED POKALEN: Kaptein Magnus Høgevold hever pokalen over hodet, mens resten av Stabæk-spillerne jubler.
MED POKALEN: Kaptein Magnus Høgevold hever pokalen over hodet, mens resten av Stabæk-spillerne jubler.

– Første omgang er jevn, og de tetter veldig bra bakover. Vi sliter med å skape sjanser, selv om vi har et par cornere. Vi snakket i pausen om å bare kjøre på - og så hadde vi kanskje litt tur som fikk ketchup-effekten såpass tidlig i andre omgang, sier Christian Randsborg - mannen som altså «åpnet ketchupflasken».

Christensen påpeker at målene er et resultat av at man har gjort noe riktig i de første 47 minuttene.

– Vi skaffet mange cornere, og kunne kanskje ha scoret før pause. Når man skaper sjanser, så må den jo sitte til slutt, sier han.

LES OGSÅ: Stabæk er juniormestere i bandy

Samtidig påpeker spillere og trenere at laget ikke stresset tross 0-0 i pausen.

– Det var helt stille og rolig i pausen. Alle følte vi hadde kontroll, sier Christensen.

– Vi ble enige om at det kom til å løsne snart, det var bare det lille som manglet. Da var det fint at vi fikk scoringene tidlig i andre omgang. Da fikk vi sluppet ned skuldrene, og gjort de tingene vi er best på, sier Jensen.

 

FORNØYDE STORE OG SMÅ: Brødrene Petter og Jan Olav Løyning sammen med nevøen Ola Løyning Aasheim (6).
FORNØYDE STORE OG SMÅ: Brødrene Petter og Jan Olav Løyning sammen med nevøen Ola Løyning Aasheim (6).

Kontroll

Etter scoringene hadde Stabæk full kontroll på kampen - og spillerne var flinke til å holde ballen i laget. Samtidig gjorde spillerne det de trengte fremover.

Nikolai Jensen danset seg forbi hele Solberg-forsvaret før han satte inn 4-0. Markus Fremstad fikk tid og rom da han kontrollert satte inn 5-0 ti minutter før slutt - og samme mann avsluttet scoringsballet med det 6-0 - som omtrent var en kopi av 5-0-scoringen.

Dermed vant Stabæk 6-0.

– Jeg må si at å ikke slippe inn mål i en finale, det er så utrolig sterkt. Selv om det er 0-0 til pause føler jeg at vi har fullstendig kontroll hele kampen, sier Christensen.

Bankett

Og selv om spillerne er seiersvante, skal det ikke stå på feiringen.

– Nå skal vi ha en bankett og en liten førgreie i garderoben. Så er det bordsetning, og så blir det nok et utested. Og så skal jeg på jobb i morgen, ler Jensen.

KAMPFAKTA

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.