Skip to main content

Mofjell med drømmeaften da Stabæk tok første stikk

MOT FINALE: Stabæk feide Ullern av banen med 6-2 i den første semifinalen hjemme på Plassen. Lagets yngstemann, Tobias Mofjell, scoret tre av målene til Stabæk.

Stabæk bandy vant den første semifinalekampen mot Ullern. Da lagets toppscorer Björn Buskqvist slet med uttellingen, tok 16-åringen Tobias Mofjell ansvar.

Stabæk - Ullern 6-2

Stabæk må finne seg i å være storfavoritter i semifinalekampene mot Oslo-laget Ullern. Etter et seriespill som endte med 17 av 18 mulige seiere, gjorde de i kvartfinalen kort prosess med Mjøndalen.

Det var også tilfelle mandag kveld, da den første av potensielt fem kamper mot Ullern skulle spilles. Stabæk kontrollerte oppgjøret, og selv om uttellingen ikke var av ypperste klasse i starten av kampen, vant de til slutt kontrollert.

Lagets yngstemann, Tobias Mofjell, noterte seg for småpene tre scoringer.

Hat-trick-helten skulle egentlig ikke spille mandagens oppgjør, men en seneskade på Markus Fremstad gjorde at unggutten måtte knyte på seg skøytene. Etter kampen var 16-åringen naturligvis fornøyd.

– Det føles veldig godt. Jeg kan ikke si at jeg forventet å komme hit i dag og score hat-trick, men det er deilig. Jeg synes det var en morsom kamp. Spesielt i andre omgang var vi gode, sier en smørblid Mofjell like etter kampslutt.

Trener Anders Christensen var også fornøyd med prestasjonen til unggutten, og var full av lovord om 2002-modellen.

– Det er veldig moro for både Tobias og klubben. At vi kan få frem spillere som han i Stabæk er veldig bra, sier treneren.

Både Mofjell og Christensen forventer tøffere motstand når Stabæk skal besøke Ullernbanen på onsdag.

– Jeg tror det blir vanskeligere. Det er alltid tøffere å spille på bortebane, sier Mofjell.

– Ullern føler nok at de bør vinne på onsdag, så jeg forventer knallhard motstand der, poengterer Stabæk-treneren.

LES OGSÅ: Stabæk klare for semifinale

God åpning

Det var hjemmelaget Stabæk som kom best i gang på Stabekkbanen. Etter noen sjansefattige åpningsminutter, var det nevnte Mofjell som åpnet ballet for de blaa. Da de første ti minuttene av kampen var unnagjort, satte unggutten inn 1-0 fra kort hold, assistert av Petter Løyning.

Ikke lenge etter meldte toppscorer Björn Buskqvist seg på og doblet ledelsen for serievinnerne. Først brente han et straffeslag, men like etter fikk han revansjen sin. Det var igjen Løyning som sto for den målgivende pasningen, da han fra egen banehalvdel sendte ballen igjennom til den svenske storscoreren. Alene mot keeper brukte Buskqvist to forsøk på å overliste Henrik Heed i Ullern-målet, men 2-0 var et faktum før 20 minutter var gått.

Heed sto en meget god første omgang for bortelaget, og holdt ved flere anledninger Ullern inne i kampen. Buskqvist kom til flere brukbare muligheter, men klarte ikke å notere seg for flere scoringer før pause. Det klarte heller ikke resten av laget, og selv ikke da Oslo-laget fikk to mann utvist like før pause, klarte de blåkledde å øke ledelsen.

I forsvar var Stabæk solide, og bortelaget skapte så godt som ingenting de første 45 minuttene.

LES OGSÅ: Drømmen brast for Stabæk

Hat-trick-helt

Andre omgang startet som den første avsluttet, i et rolig tempo. Stabæk holdt ballen mye i laget, men Ullern lå dypt og forsvarte seg godt.

Det tok Stabæk 15 minutter av omgangen før de økte ledelsen, og det var Nikolai Jensen som scoret fra kort hold denne gangen, etter pasning fra Fredrik Randsborg.

Ullern hadde dog ikke tenkt til å gi seg helt enda, og under minuttet etter at Stabæk økte, reduserte de rødkledde. Daniel Zeilon skjøt fra langt hold, og Lars Johanson i Stabæk-målet måtte se ballen treffe nettet bak han.

Ullern fikk åpenbart blod på tann etter scoringen, og den tidligere Stabæk-spilleren Henrik Brune var svært nære ved å score bortelagets andre for dagen. Skuddet hans gikk via en spiller og over Stabæk-målet, og når man ikke setter sjansene sine mot serievinnerne Stabæk får man svi.

For få minutter senere mottok Jan Olav Løyning ballen like foran Ullern-målet, men han klarte ikke å overliste Heed. Heldigvis for Stabæk var unggutten Mofjell på returen, og han scoret 4-1 på en liggende Ullern-keeper.

Mot slutten av kampen måtte Ullern opp og frem, og det gjorde at Stabæk fikk mer plass å boltre seg i offensivt. Først var det Nikolai Jensen som scoret sitt andre for dagen, før Mofjell fullførte hat-tricket like etter.

Brune fikk til slutt et mål mot sine gamle lagkamerater, men det holdt ikke til noe annet enn å pynte på resultatet.

Dermed endte det 6-2 til Stabæk.

Grunnet skade på landslagskeeper Aleksander Nygaard, måtte keeperlegenden Lars Johanson vokte buret for "de blaa". Nygaard kjemper en kamp mot klokken for å rekke onsdagens kamp, og mener selv at sjansene for det bør være gode.

Neste kamp spilles onsdag 19.00 på Ullernbanen.

KAMPFAKTA

STABÆK 6 (2)
Ullern 2 (0)
NM-sluttspill, første semifinale, bandy, herrer
Mål: 
1-0 (11.) Tobias Mofjell (Petter Løyning), 2-0 (19.) Björn Buskqvist (Petter Løyning), 3-0 (61.) Nikolai Jensen (Fredrik Randsborg), 3-1 (64.) Daniel Zeilon (Simon Husby), 4-1 (74.) Mofjell (Jan Olav Løyning), 5-1 (85.) Nikolai Jensen (Fredrik Randsborg), 6-1 (87.) Mofjell (Buskqvist), 6-2 (89.) Henrik Brune (Georg Helle)
Utvisninger: Stabæk 2x10 min. Ullern 5x10 min.
Dommere: Hoveddommer Christian Førde, meddommere Knut Grothaug og Sebastian Solberg
Tilskuere: 180 på Stabekkbanen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.