Skip to main content

Lokaloppgjøret avlyst - hull i isen på Høvikbanen

STOPPET: Det ble aldri noen kamp mellom Høvik og Stabæk søndag ettermiddag. et hull i isen stoppet kampen.

Det var duket for lokalderby i bandy mellom Høvik og Stabæk søndag kveld. Den planen satte ett hull i isen en stopper for.

– Det er amatørmessig. I aller høyeste grad uprofesjonelt. Man trener fem ganger i uka siden mai og er seriøse i alt man gjør, da er det synd at forholdene ikke ligger til rette, sier en lettere frustrert Nikolai Jensen etter at søndagens kamp ble avlyst.

Like før kampstart 18.00 sto det både dommere og flere spillere sammen på isen og så ned på det som viste seg å være ett hull i banen. Dommerne så seg nødt til å avlyse kampen.

LES OGSÅ: Stabæk scoret 19 mot Konnerud

Vurderte flytting

Det ble i en liten periode diskutert om det var mulig å flytte kampen til Rud, men isen der var opptatt.

Treneren til Stabæk, Anders Christensen, var glad for at dommerne avlyste kampen.

– Det hadde vært livsfarlig å spille her. Om man kommer i 40km/t og sitter fast i et hull i isen kunne det fått fatale følger, sier Christensen.

Han synes også det var synd det ikke ble kamp, og mener Høvik kunne ha flyttet kampen.

– Med tanke på at det var delegater fra Stabæk som så på isen i går og påpekte problemet, synes jeg det kunne vært mulig å gjøre noe annerledes. Det er dog veldig lett å kritisere i ettertid, de gjorde sikkert så godt de kunne, det er som det er. Det er en amatøridrett, så vi kan ikke forvente at det er folk i Høvik som sjekker hver kvadratmeter av isen til en hver tid, sier Christensen.

LES OGSÅ: Banket inn fire i Stabæks målkalas

– Fremprovosert av Stabæk

Også leder i Høvik bandy, Jørn Follesø, synes det var dumt at kampen ble avlyst. Han mente Stabæk-spillerne må ta litt av skylden for at kampen ble avlyst.

– Det er veldig leit. Vi har stått på døgnet rundt siden onsdag, og har gjort alt vi kunne. Vi stengte banen i går og jobbet hele natten. Vi mener  dette ble provosert frem av Stabæk-spillerne, sånn at de nå får dette inn i sitt spor. Men det er vanskelig å si, det er synd rett og slett, sier Jørn Follesø.

Helt uenig

Leder i Stabæk bandy, Einar Forfang, er helt uenig uttalsene til Follesø.

– Jeg var der selv i går og så på banen. Jeg ringte Høvik, og fortalte om tre slike hull i isen, og de sa de ville gjøre alt de kunne for å rette det opp. Det var ene og alene dommerne som tok avgjørelsen om at kampen skulle bli avlyst. Det var ingen i Stabæk som gjorde noe for at isen skulle bli så dårlig. Alle i Stabæk ønsket naturlig nok at denne kampen ble spilt, men når banen er som den var i dag må dommerne vurdere om det er forsvarlig, sier Forfang.

Høvik-spillerne tok seg like greit en treningsøkt på isen, mens Stabæk-spillerne dro hjem. Det er ikke bestemt når kampen skal spilles.

LES OGSÅ: Følg Stabæk og Høviks bandykamper her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.