Skip to main content

– Finnes ikke verre måte å tape på

Nikolai Jensen var særdeles skuffet etter tapet i sluttspillfinalen lørdag. – Jeg blir forbanna, det er mye tid og energi som er brukt på planlegging og så videre, sier han.

Nikolai Jensen var særdeles skuffet etter tapet i sluttspillfinalen lørdag. – Jeg blir forbanna, det er mye tid og energi som er brukt på planlegging og så videre, sier han.

Foto: EVA GROVEN

Stabæk-spillerne var knust etter tapet i sluttspillfinalen mot Solberg lørdag.

STABÆK – SOLBERG 1–2 (1–1)

– Det finnes ikke noen verre måte å tape på. De scorer på det siste skuddet i kampen. Vi får ikke noen mulighet til å jage scoring. Dette var forferdelig, sukker Nikolai Jensen etter 2-1-tapet i NM-finalen mot Solberg lørdag.

Det skulle være kampen der Stabæk sikret sitt 25. sluttspillgull. «De Blaa» hadde gått gjennom seriespillet med 16 seire, to uavgjorte og null tap – omtrent på høyde med den fullstendig suverene sesongen i 2019. Laget var naturlige storfavoritter før sluttspillfinalen mot Solberg. 

Men etter en kamp der Stabæk tok ledelsen, og etter Solbergs utligning pepret deres mål med avslutninger, skjedde det som ikke skulle skje. Drammenserne avgjorde kampen i bortimot siste sekund – og mottok gullet foran særdeles skuffede Stabæk-spillere.

– Jeg blir forbanna, det er mye tid og energi som er brukt på planlegging og så videre. Vi har jo ikke hatt hjemmebane i hele år, så det har vært mye reising. Vi regner med at det er på plass neste år, og da får vi en hjemmearena igjen, sier Jensen på spørsmål om dette gjør han mer innbitt på å være på det vinnende laget i fremtiden.

Flere Stabæk-spillere lå knust på isen etter dommerens siste fløyteblås lørdag.

Flere Stabæk-spillere lå knust på isen etter dommerens siste fløyteblås lørdag.

Foto: EVA GROVEN

Første finale på tre år

Finalen var den første siden 2019 – da Stabæk slo nettopp Solberg 6–0 i finalen. I 2020 ble finalen avlyst, mens halve seriespillet og sluttspillet røk i 2021 – alt på grunn av koronasituasjonen.

– Hvor surt er det å tape finalen etter den lange ventetiden?

– Det er klart dette er bittert. Vi kjører hele kampen, og det føles som at vi kunne scoret fire-fem-seks mål til om det hadde løsnet for oss. Men Solberg er bra, de forsvarer seg godt og er farlige på kontringer. De lykkes med å sette en scoring mot slutten, sier spillende trener Björn Buskqvist.

Fredrik Randsborg sier det i og for seg var deilig å spille finale igjen.

– Men det er utrolig skuffende at vi ikke går hele veien, sier Randsborg – som ble kåret til «årets spiller».

– Nå føles det som en ganske fattig trøst. Det var hyggelig, men jeg klarer ikke å glede meg så mye over dette, sukker han.

15 cornere

Det begynte så bra for Stabæk lørdag. Bæringene tok kontroll over kampen umiddelbart, og etter snaut åtte minutter satt Stabæks mål. Herman Hole gjorde et strålende raid på kanten, og rett før han ble felt rakk han akkurat å dytte ballen til Jonathan Oskar Saraby – som vendte opp, og satte inn 1–0.

Det ble jevnere etter dette, og etter noen feberredninger fra Stabæk-keeper Sindre Beckmann satt utligningen til slutt, ti minutter før pause. Og etter at Stabæk altså hadde en rekke muligheter – blant annet hadde Stabæk 15 cornere totalt i kampen – falt avgjørelsen rett før slutt.

– Jeg burde scoret et par, og vi hadde masse cornere. Det var bare ikke bra nok, dette, sier Fredrik Randsborg.

– Hva skal man gjøre når man møter lag som ligger så dypt? Vi må gå rundt og lage cornere, men vi fikk jo ikke inn noen mål på dem i dag. Vi pleier å score på omtrent ti prosent. Vi bør også score flere ved andre muligheter, sier Jensen.

– Riktig bra sesong

I årets seriespill var altså Stabæk suverene. Og derfor vil ikke Buskqvist grave seg for mye ned etter kampen lørdag.

– Det er så klart trist at vi ikke vinner sesongens viktigste kamp. Men sett over hele sesongen – vi vant serien og har egentlig gjort en riktig bra sesong, og i finalen i dag er vi det beste laget. Sånn er det i bandy. Det avgjøres i den siste kampen. Da kan det bli noen tilfeldigheter, sier han.

– Gjør dette dere ekstra innstilt på å ta sluttspillgullet neste sesong? 

– Man må nullstille litt nå, men man vil gjerne avslutte på topp, og da vil man jo vinne finalen. Hvert fall kan jeg som er eldre kan tenke sånn. Men jeg kan spille bandy i mange år til.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.