Skip to main content

Derfor spiller Stabæk kamp om natten

Slik så det ut i Ljusdal i 1998, da Budstikka var til stede på en av de sene kveldskampene. Fullt så stort trykk blir det neppe når Stabæk møter U21-landslaget til Sverige natt til lørdag.

FOTO: KNUT BJERKE

Kampstart rett etter midnatt er ikke vanlig kost for bandyspillerne fra Stabæk.  

– Dette er en fest for hele byen, og man håper jo at endel publikum skal gå rett fra utestedene og på bandykamp. Jeg tror dette kommer til å bli moro, sier trener for Stabæk Bandy, Anders Christensen.

Torsdag spiller Stabæk sin første kamp i Exte-cup i Ljusdal. Det er en cup som etterfølger World Cup, som tidligere ble spilt i den svenske småbyen. Ljusdal ligger midt i Sverige, i Hälsingland. Torsdag møter Bærums-laget arrangørklubben Ljusdal, før de klokken 13 fredag skal møte det russiske storlaget Dinamo Moskva.

Men det er først natt til lørdag at bandyspillerne fra Bærum skal ut på isen i de sene nattetimer. 20 minutter over midnatt sklir de ut på isen for å møte det svenske U21-landslaget.

– Det at de spiller nattkamper, er noe som henger igjen fra tiden da det var World Cup her i Ljusdal.  Vi synes det er kjempekult å spille disse kampene. For mange av våre spillere er det slike kamper som vekker gode minner, sier Christensen.

Stabæk-trener Anders Christensen gleder seg til bandyturneringen i Ljusdal. 

FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Sove lenger

Han sier at det å spille så sent ikke har så stor betydning for spillerne, rent sportslig. De bare forsøker å snu døgnet litt.

– Det går fint. Vi justerer døgnet, slik at spillerne får sove litt lenger, og at de ikke nødvendigvis trenger å stå opp klokken 07.00. Vi flytter rett og slett døgnet noen timer, sier han.

Bandytreneren frykter ikke at det vil «utarte» på tribunen, selv om noen skulle ha få seg noen glass for mye.

– Dette har aldri vært noe problem der borte. Det kan fort være at folk har en «liten en» på innerlommen. I Sverige har ishockeyen og fotballen blitt så gjennomregulert. Bandyen er på en måte litt av den gamle sorten, sier han.

Han forventer heller ikke at publikum kommer til å løpe ned portene i Ljusdal i kampen som spilles mellom Stabæk og Sveriges U21-landslag.

– Jeg håper det kommer litt i overkant av det som er vanlig i en norsk eliteseriekamp. Det kommer nok flere tilskuere på kampen som spilles klokken 02.00, mellom Ljusdal og Dinamo Moskva. Da kan det sikkert komme opp mot 2.000 tilskuere, spår Anders Christensen. 

Et av verdens beste

Stabæk-bossen legger ikke skjul på at cupen blir en stor sportslig utfordring for sist sesongs dobbeltmestre. 

– Ljusdal er på nivå med oss, og bør være et lag vi kan spille jevnt med. De spiller på nivå to i Sverige. Dinamo Moskva er et knallbra lag, og er et av de beste i verden. Vi tror også at U21-laget til Sverige blir en skikkelig utfordring, sier han. De to beste av de fire lagene går videre til sluttspillet.

Stabæk reiser til Sverige med 21 spillere. Fem av dem er juniorer fra alderen 16 til 19 år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.