Skip to main content

X games-sølv til Birk Ruud

Birk Ruud sikret X Games-sølv i big air lørdag.

Foto: Knut Bjerke

På tross av et fantastisk sistehopp endte det med sølv for Birk Ruud under X games' big air-konkurranse på Hafjell lørdag.

 Ruud lå på tredjeplass før sitt siste hopp. Da klinte han til med en dobbel bio 1800 – som han tidligere var førstemann til å gjøre. Faktisk gjorde 19-åringen fra Stabekk trikset to ganger lørdag.

Hoppet holdt til sølvmedalje for Ruud, bak franskmannen Antoine Adelisse. 

– Jeg er veldig fornøyd med sølv. Han som vant kjørte veldig bra, sier Birk Ruud til VG.

– Det eneste som er litt bittert i dag, er kanskje min egen kjøring. Jeg klarte ikke å lande som jeg burde ha gjort for å få så høy score som jeg ønsket. Jeg var den eneste som gjorde «1800» (fem rotasjoner) to ganger. Men jeg kom ikke helt frem i skoene i landingen, sier Ruud.

– Helt rå 

I konkurransen landet Ruud en «switch double cork 1600» før han hoppet en utrolig lang «double bio 1440», til stor skryt.

– Se på den landingen – og det er bakkerekord på Birk Ruud. Han er helt rå, ropte NRKs kommentatorer på direktesendingen etter Ruuds første hopp.

I nest siste hopp forsøkte Ruud seg på dagens lengste rotasjon, men han hoppet for langt – og det var ikke mulig å stå for Bærums Skiklub-utøveren.

Til slutt gjorde han altså et fantastisk triks – som holdt til sølv på Hafjell.

Fjerdeplass for Røisland

Bæringene Ståle Sandbech og Mons Røisland tok seg til finalen i snowboardernes big air-konkurranse.

Det endte med en fjerdeplass for Mons Røisland, mens Ståle Sandbech sikret sjetteplassen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.