Skip to main content

Warholm herjet i Bærum Idrettspark

RASK: Karsten Warholm løp rekordraskt i Bærum Idrettspark, og satte ny norsk rekord på 400 meter innendørs med tiden 45,59.
RASK: Karsten Warholm løp rekordraskt i Bærum Idrettspark, og satte ny norsk rekord på 400 meter innendørs med tiden 45,59.

Verdensmester Karsten Warholm (21) satte norsk rekord i Bærum Idrettspark og hyllet publikum og banen etterpå.

– Det var fantastisk å løpe her, sa Karsten Warholm etter at han løp – og vant – 400 meter innendørs i Bærum Idrettspark på tiden 45,59.

Aldri har noen løpt så raskt på 400 meter innendørs i Norge. Etter to heseblesende runder i BIP-hallen, hyllet verdensmesteren på 400 hekk både publikum og banen.

– Det var gøy at så mange kom for å se på. Det er ikke til å legge skjul på at det er gøy når folk følger med og viser interesse for det man driver med, sa 21-åringen etter at norgesmestertittelen på 400 meter ble sikret i Bærum lørdag kveld.

Han mener at dekket i BIP-hallen passer bra for hurtige løp.

– Det er en ekstremt bra bane, jeg trener her av og til. Det er en rask bane og det er kult å løpe her.

– Det er en plass man kan løpe fort, og det er jo til syvende og sist det vi skal gjøre, sa Warholm.

LES OGSÅ: Åpner for vindmålinger i idrettsparken

Gull og pers til Rønningen

Tyrvings Helene Rønningen vise god form da hun var utilnærmelig på 60 meter i innendørs-NM. Hun knuste konkurrentene, og satte ny pers innendørs med tiden 7,37. Og selvfølgelig soleklar norgesmester.

– Det gikk dritfort. Det var kjempegøy. Herregud, jublet hun etter NM-finalen.

– Det løpet er jeg veldig godt fornøyd med. Det viser at jeg er i form. Jeg var litt usikker foran denne helgen etter sykdom. Derfor var det så deilig å få det til, fortalte Helene Rønningen.

LES OGSÅ: Fyrer løs mot friidrettsplaner: – Det er fullstendig meningsløst

Tyrvings Amalie Iuel måtte kaste inn håndkleet på grunn av feber, og 400 meter for kvinner ble vunnet av Line KLoster fra Vidar. Hun er opprinnelig fra Asker.

– Jeg er fornøyd med at jeg vant, men jeg kunne løpt enda raskere enn 54,29,  sa Line Kloster.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.