Skip to main content

Vraket millionlønnen for å jobbe fast i judoklubb

– VERDENS BESTE JOBB: Alexander Aamodt sa opp jobben med millionlønn for å bli daglig leder i Ippon Judoklubb. – Jeg har verdens beste jobb, sier han.

For Alexander Aamodt var fast stilling i Ippon Judoklubb drømmen som ble virkelighet.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg har hatt et spennende arbeidsliv, men det å få lov til å jobbe med det man brenner for har vært en drøm hele livet, sier Alexander Aamodt om byttet fra en godt betalt, «vanlig» jobb, til å jobbe som daglig leder i Ippon Judoklubb.

Han gikk nemlig fra jobb som seniorrådgiver i Direktoratet for e-helse, med millionlønn, til full stilling som daglig leder i judoklubben for et par år siden.

– Jeg måtte selvfølgelig ta et lønnskutt, men har ikke angret et sekund, smiler Aamodt.

LES OGSÅ: Fransk vri for kongepokalvinner

– Verdens beste jobb

Han har selv vært aktiv utøver, og har blant annet en niende plass fra VM i 1995 og seks NM-titler. Aamodt har også hatt forskjellige roller i Ippon siden oppstarten i 1982, og forteller at samholdet i sporten var en viktig årsak til at han valgte å takke ja til tilbudet.

– Jeg har verdens beste jobb, hvor jeg også får trent masse. Da er jeg fornøyd, jeg er glad i å trene, smiler Aamodt.

– I judo har vi et miljø hvor alle er velkomne, uansett bakgrunn. Vi er en sammensveiset gjeng, og mange av mine beste venner er fortsatt engasjert i sporten. Det er ikke bare jeg som er bitt av basillen, sier Aamodt.

LES OGSÅ: Ingen slår denne judoklubben - Her er gulloppskriften

– Helt avhengig

Generalsekretær i Norges Judoforbund, Kristoffer Halmøy, sier dette om Aamodts valg:

– Vi er avhengige av ildsjeler, og mange i judo gjør en fantastisk innsats, sier Halmøy.

Ifølge Aamodt er det ingen andre klubber som har daglig leder ansatt på fulltid.

– Men det er et behov for å profesjonalisere når man passerer et visst antall medlemmer. Da er det vanskelig å få endene til å møtes kun ved dugnadsarbeid. I judo reiser utøverne mye. Det krever stor grad av organisering, sier han.

Halmøy er fornøyd med at Ippon har ansatt en daglig leder.

– De er blant Norges største klubber allerede. Med en daglig leder som Alexander vil det legge til rette for at klubben kan vokse, og at judo kan tilbys til enda flere.

– Hva gjør en daglig leder i judo, da, Aamodt?

– Man blir en altmuligmann. Det er en del administrativt. Ellers er jeg trenersjef, jeg har 25 trenere under meg som jeg prøver å følge opp, og er trener selv også.

– Og jeg er engasjert i gjengen som er glad i å konkurrere. Da blir det ofte ut på tur, sier Aamodt.

LES OGSÅ: Judo slår an: – Morsomt å slåss litt

Ny løsning i helgens Ippon Cup

Lørdag arrangerer Ippon Judoklubb Norges største judokonkurranse i Nadderudhallen.

– Det går i ett, og blir litt armer og bein nå den siste uken. Nå gjelder det å prate med dem som skal bidra, og sjekke at de har kontroll. Eventuelt ta litt tak om de ikke har kontroll. Men vi kommer alltid i mål. Det ordner seg. Det vet vi. Vi har gjort dette før, ler Aamodt.

I år skal for første gang alle konkurransene, både for barn og voksne, foregå på lørdag.

– Det blir kjempeartig. Vanligvis har vi hatt barn og opp til 13 år på søndagen, og eldre på lørdagen. Nå har vi fått samlet alt på lørdag, og det er vi veldig fornøyde med. Da kan vi arrangere treningssamling på søndagen. Det gir mer innhold, noe jeg mener er viktig. Da får vi samlet flere utøvere på samme sted, sier Aamodt.

– Det er et viktig arrangement for norsk judo. Og da jeg var liten var det slik at hele klubben dro på tur, og det var moro å dra sammen med de store heltene. Det er det vi prøver å få til nå, at det skal bli klubbturer som kan bygge større klubber i Judo-Norge.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.