Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

VM-sølv til Lurås Oftebro - to sekunder fra gullet

PÅ PALLEN: Einar Lurås Oftebro (t.v) sammen med gullvinner Ondrej Pazout (midten) og bronsevinner Bo Loomis (t.h).

Kombinertløper Einar Lurås Oftebro (19) smalt til på langrennsbiten av kombinertøvelsen, og sikret edelt metall i sveitsiske Goms.

Storebror Lurås Oftebro gikk ut 40 sekunder bak ledende Ondrej Pazout fra Tsjekkia, som endte som vinner av konkurransen.

Lurås Oftebro var svært nære å ta igjen gullvinner Pazout på slutten, men gikk i mål 2,3 sekunder bak tsjekkeren i mål.

– Det var nesten at det gikk hele veien. Farten var ganske høy den første runden, og jeg ble gående i en stor gruppe. På sisterunden begynte vi å ta inn mye, og jeg satset alt på en ordentlig langspurt. Til slutt var jeg to sekunder bak i mål, og veldig sliten, sier Lurås Oftebro.

– Likevel føler jeg at hvis jeg hadde startet spurten litt tidligere kunne jeg tatt ham (Pazout), sier Lurås Oftebro selv.

LES OGSÅ:Falt fra mulig VM-medalje

Sølvvinneren sier at han er svært godt fornøyd likevel, med det som ble hans beste plassering i løpet av tre junior-VM så langt.

– Jeg har truffet bra på formtoppingen inn mot mesterskapet. Vi skal gå lagkonkurranse på torsdag, og ny øvelse individuelt på lørdag. Det blir spennende å prøve seg på pallplasser igjen, sier han.

Broren til Einar, Jens Lurås Oftebro (17), gikk i mål som nummer tolv - ett minutt og nitten sekunder bak Pazout.

– Vi trener mye sammen, og kjemper mot hverandre på trening hele tiden. Der er vi svært heldige, sier sølvvinner Einar.

LES OGSÅ:- En drøm som ble knust

Les flere artikler