Skip to main content

VM-sølv til Ingrid Landmark Tandrevold

SUPERLØP: Her krysser Ingrid Landmark Tandrevold mållinjen i det som skulle vise seg å holde til sølvmedalje på VM-sprinten i Østersund.
SUPERLØP: Her krysser Ingrid Landmark Tandrevold mållinjen i det som skulle vise seg å holde til sølvmedalje på VM-sprinten i Østersund.

Fossums Ingrid Landmark Tandrevold (22) skjøt feilfritt, og gikk inn til VM-sølv fredag ettermiddag.

22 år gamle Ingrid Landmark Tandrevold fra Fossum har stabilisert seg helt i verdenstoppen denne sesongen og for første gang vært på seierspallen i verdenscupen.

Fredag kom et nytt høydepunkt, under 7,5 kilometer sprint i VM i skiskyting i Östersund. Landmark Tandrevold skjøt feilfritt, og dundret i mål til ledelse. Der måtte hun svært  nervøs se feltet jakte tiden hennes, men til slutt var det bare Anastasija Kuzmina som snek seg foran.

Dermed ble det sølv til Landmark Tandrevold og Fossum.

Sammenlignes med Hanevold

– Ingrid er en killer, sier OL-mesteren i skiskyting fra Asker.

Halvard Hanevold ble selv OL-mester i Nagano i 1998 og er nå i VM som ekspertkommentator for NRK.

Han mener Landmark Tandrevold er svært reflektert og interessert i å bli en bedre skiskytter.

– Hun har selv sagt at hun er litt nerdete, humrer Hanevold som fikk høre litt det samme da han var aktiv.

– Hun har litt den samme tilnærmingen til å være nysgjerrig for å gjøre det som skal til for å få orden på ting, det gjelder både trening og utstyr. Hun har en notatbok hvor hun skriver alt ned og er veldig grundig og søkende, kommenterer Hanevold.

Asker-mannen mener løypene i VM skal passe Landmark Tandrevold bra. Han mener hun totalt sett har blitt en bedre skiskytter denne sesongen og at hun har muighet til å ta VM-medalje også på jaktstart.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.