Skip to main content

VM ryker for Stabæk-toppscorer

BLIR HJEMME: Nikolai Rustad Jensen blir ikke med til VM i bandy i Sverige.
BLIR HJEMME: Nikolai Rustad Jensen blir ikke med til VM i bandy i Sverige.

Nikolai Rustad Jensen (28) er skadet, og kan glemme VM i Sverige kommende uke. Nå håper han på NM-finalen.

Mjøndalen - Stabæk 2-5 LES KAMPREFERAT HER (ekstern lenke)

– Mest sannsynlig kommer VM til å gå til helvete. Det ser veldig mørkt ut, sier Stabæk-spilleren Nikolai Rustad Jensen.

Og for Norges bandylandslag er det selvfølgelig dårlig nytt at han som har vært en av landslagets beste målskyttere de siste årene ikke blir med laget som reiser til verdensmesterskapet i Sverige.

– Jeg har jo alltid vært en av dem som produserer mye på landslaget, og slik sett er det synd. Men det er mange gode spillere på det laget, og de vil nok klare seg, sier Jensen.

LES OGSÅ: Spilt ni VM på rad – nå er han vraket

Skadet mot Ready

Det var i sesongens siste seriekamp borte mot Ready at 28-åringen fikk en smell. Han fikk en takling inn fra siden, og pådro seg en vridning i kneet.

– Det var ikke så godt, og nå går jeg med en skinne rundt kneet. Jeg sto også over den første kvartfinalekampen mot Mjøndalen (Stabæk-seier 8-0) i et håp om at det skulle bli bedre, sier han.

– Jeg skal ha et skøytetest tirsdag, men jeg tviler veldig på VM, sier Rustad Jensen.

Norge møter USA kommende søndag, før de møter Tyskland mandag og Holland onsdag. Deretter møter de svakeste laget fra pulje én, trolig Kasakhstan.

LES OGSÅ: Høvik må spille kvalifisering

– Ikke bra for Norge

– Det er klart det er surt at jeg ikke får være med i VM. Men det positive er at jeg nå får litt hvile, slik at jeg forhåpentlig blir frisk nok til å være med i de avgjørende sluttspillkampene for Stabæk. I hvert fall finalen, sier Rustad Jensen.

– Dette er først og fremst synd for Nikolai (Rustad Jensen) selv. Men det er selvfølgelig ikke bra for det norske landslaget at en av våre beste og mest rutinerte spillere ikke kan være med i VM, sier landslagssjef Thomas Moen.

Han vil hente inn én spiller til før avreise til Sverige fredag.

Nesten spennende

Mandag kveld spilte Stabæk den andre kvartfinalekampen mot Mjøndalen i årets sluttspill. Den første kampen vant de hele 8-0 hjemme på "Plassen" i helgen.

Mandag ble det litt tyngre. Stabæk tok riktignok føringen i kampen 1-0 og 2-0 borte mot MIF, etter scoringer av Fredrik Randsborg og Björn Buskqvist.

Men hjemmelaget reduserte og utlignet etter to nettkjenninger av Kirill Perevalushkov. Rett før pause scoret Mikkel Killi Andersen for Stabæk, og den ledelsen tok de med seg inn i garderoben på Vassenga.

Etter hvilen scoret Björn Buskqvist to ganger til og fastsatte sluttresultatet til 5-2. Det siste på straffeslag.

Neste kamp spilles ikke før 5. februar, grunnet landslagets deltagelse i VM.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.