Skip to main content

Vivil: – Vurderte aldri å takke nei til prinsessen

TILBAKE TIL NADDERUD: I 2009 besøkte prinsesse Märtha Louise Vivil-lekene. Ti år senere vender hun tilbake.
TILBAKE TIL NADDERUD: I 2009 besøkte prinsesse Märtha Louise Vivil-lekene. Ti år senere vender hun tilbake.

Det har stormet rundt prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste, Durek Verrett, de siste ukene. Likevel vurderte Vivil aldri å si nei til prinsessens forestående besøk.

Allerede i september 2018 ble det klart at prinsessen skal kaste glans over Vivil-lekenes 40-årsjubileum kommende helg.

Prinsessens tilstedeværelse ville trolig uansett gitt stor oppmerksomhet, men de siste ukene har oppslag om hennes foredragsturné med kjæresten Durek Verrett stjålet det som er av overskrifter her til lands.

Det betyr at oppmerksomheten rundt helgens besøk trolig vil være langt større enn det arrangørene først hadde planlagt.

For at ikke besøket skal overskygge helgens aktiviteter, blir derfor Vivils jobb å sikre at utøverne får opplevelsen de kommer for.

– Vår viktigste oppgave er å sørge for at deltagerne får en god opplevelse. Opplegget rundt prinsessens besøk ledes av Fylkesmannen, selv om vi som arrangør selvfølgelig har mandat til å komme med innspill, sier David Støre, daglig leder for Vivil.

– Vurderte dere noen gang å si nei, etter de siste ukers oppmerksomhet rundt prinsessen?

– Nei, vi var aldri inne på den tanken.

LES OGSÅ: Märtha tok med kjæresten til stallen i Lommedalen

– Positivt

Støre håper oppmerksomheten rundt prinsessen vil smitte over på Vivil.

– Uansett hvilken vinkling riksmediene velger, vil det bli synlighet for oss, sier han.

Vivil Idrettslag er et idrettslag for utviklingshemmede, og hvert år arrangerer de Vivil-lekene som i år samler over 550 utøvere. Ca 110 av disse kommer fra Vivil.

– Vivil-lekene er ikke et arrangement vi holder for å tjene penger. Dette er et verdivalg for oss, som handler om å lage en opplevelse for idrettsutøvere med utviklingshemming, sier Støre.

I år markerer klubben lekenes 40-årsjubileum. I den anledning skal det arrangeres en parade, som prinsessen skal være en del av. Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus kommer også.

Prinsessen er lekenes høye beskytter. Kongefamiliens medlemmer tilbyr beskytterskap til ulike organisasjoner og arrangementer som de anser som viktige for samfunnet, og i 2017 valgte prinsessen seg Vivillekene. Normalt varer et beskytterskap over en periode på fem år, ifølge Kongehuset.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.