Skip to main content

Vil ha X Games til Fornebu - ber kommunen om 1,5 millioner

VIL HA STJERNER TIL FORNEBU: I 2016 bygget X Games et kjempehopp på Tøyen. Nå kan Fornebu være neste stopp.

Vil ha ski, snowboard og skatebord-konkurranse på Fornebu i mai.

X Games ønsker seg vekk fra Hafjell og jobber med å arrangere konkurransen på Fornebu i 17. mai-helgen 2018.

I 2016 ble X Games arrangert på Tøyen i Oslo, og nå ønsker arrangøren seg noe lignende i hovedstadens nabokommune.

Det var VG som først omtalte saken.

Det betyr at verdensstjernene kan være på vei til Fornebu, med Rykkinn-mannen Ståle Sandbech og Mons Røisland fra Høvik i spissen.

Boller, brus og brett

Arrangørene ønsker å legge konkurransen til 17.mai-helgen 2018, ettersom den opprinnelige datoen kolliderer med neste års OL.

– Vi ønsker oss 17. mai-helgen fordi det vil gi utøverne en unik opplevelse, og muligheten til å feire den norske nasjonaldagen. Samtidig er det morsomt å legge vintersport til sommerhalvåret, og vi har også god erfaring med å legge arrangementene i langhelger og ferier, sier Henning Andersen, daglig leder i X Games-arrangør Sahr Production.

Det vil naturligvis ikke være rom for slopestyle på Fornebu, men arrangørene ser for seg å bygge et hopp utenfor Telenor Arena, hvor Andersen anslår at det kan være plass til over 20.000 tilskuere.

– Mye skal klaffe, og nå jobber vi mot det som forhåpenligvis blir en endelig avklaring i slutten av måneden. Vi har hatt befaring i området, og vet at det tilfredstiller mange av punktene vi ønsker oss, sier Andersen.

– Jobber dere med andre alternativer nå?

– Et så stort arrangement som dette har naturligvis reserveanlegg, men dette er det vi jobber for nå, sier Andersen, og avslører at ideen kom først for én måned siden.

Søker halvannen million

Sahr Production har søkt Bærum kommune om 1,5 millioner kroner i støtte.

– De har levert inn en god søknad. At de søker oss om 1, 5 mill. Bærum som arrangørkommune for et så stort idrettsarrangement, gjør oss stolte. Jeg tror veldig mange innbyggere synes dette er utrolig morsomt, skriver ordfører Lisbeth Hammer-Krog i en epost.

Hun er sikker på at det politiske miljøet i Bærum vil støtte prosjektet, som hun omtaler som en verdensbegivenhet.

Snø i mai

Ved hjelp av nitrogengass, skal det ikke bli for vanskelig å legge snø i anlegget selv på en varm maidag. Teknikken ble blant annet brukt i Tøyenparken i 2016 - og er brukt med hell i varme byer som for eksempel Los Angeles. Sydney er også blant byene som skal ta i bruk metoden.

– Varmegradene skal vi tåle. Det er ikke lenge anlegget skal være i sving, og koneskvensen av høyere temperaturer er egentlig kun økte utgifter. Vi er trygge på at vi får lagt snø, uansett temperatur, sier Andersen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.