Skip to main content

Viktig Asker-seier

Eric Lamont Gilchrese scorer under Askers viktige seier mot Frøya i Leikvollhallen lørdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker vant et særdeles spennende oppgjør mot Frøya lørdag, og nærmer seg nå en sluttspillplass i basket.

ASKER ALIENS - FRØYA 86-84

Med tre kamper igjen å spille ligger Asker nemlig bare to poeng bak Ammerud, som okkuperer den siste sluttspillplassen - og Oslo-laget har attpåtil en kamp mer spilt.

Derfor var seieren mot Frøya lørdag viktig - men den satt langt inne. 11 sekunder før slutt, på stillingen 85-84 til Asker, misset Frøya en trepoenger. Asker kom seg i angrep, og vant to straffekast. Plaisir Nzitani Mukoko scoret på det andre, og avgjorde kampen til 86-84. 

Da hadde også Asker kommet tilbake etter å ha ligget under 74-80 tre og et halvt minutt før slutt.

Sterk sisteperiode

Faktisk lå Asker under 62-70 før siste periode, men de gule og svarte vant de siste ti minuttene med 24-14, og avgjorde kampen. Det selv om de kun scoret fire poeng på de første tre minuttene og 27 sekundene i første periode. Da reduserte Ludvig Bergh til 69-73, og Asker hadde heng på Frøya, og begynte å score hyppigere.

Asker vant også den første perioden, som endte 22-20, men tapte periodene rett før og rett etter pause, med henholdsvis 18-23 og 22-27.

Askers toppscorer ble Eric Lamont Gilchrese, som scoret 27 poeng.

I morgen er det Bærums tur til å møte Frøya.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.