Skip to main content

- Vi har noen tøffe kamper foran oss

SURT TAP: Stian Mjøs og Bærum tapte for Gimle hjemme i Rykkinnhallen søndag kveld

Basketball (Bærum–Gimle: 78-87). Bærum-laget har en litt ekstra motivasjon for å komme til kvartfinalespillet i år. Det skal nemlig holdes på hjemmebane i Rykkinnhallen.

– Nå blir hver kamp som en cupfinale fremover. Vi hadde muligheten til å skrive oss inn i sluttspillet, sier Bærum-trener Lars Gunnar Sønsteby.

Etter tapet mot Gimle ligger Bærum nå på 7.-plass midt på tabellen, mellom Gimle og Asker Aliens.

For å kvalifisere seg til sluttspillet må de holde seg som ett av de åtte øverste lagene på tabellen. Det kan bli tøft, men Sønsteby har troen.

– Håpet er ikke ute ennå. Det er absolutt målsettingen vår å komme til kvartfinale, sier han.

Trenger jevne prestasjoner

Hvem som skal drive laget fremover kan også bli spennende. For å kvalifisere seg til sluttspill mener han at også de unge spillerne ta spillet til et nytt nivå. Sønsteby er optimistisk.

– Vi har noen utrolige solide spillere, som for eksempel Stian Mjøs, som vi har vært avhengige av til nå. Likevel, så har det vært noen unggutter som har imponert i det siste. Nå må de bare opp på et jevnt godt nivå, forklarer Bærum-treneren. Vi er uansett på en oppadgående kurve nå, sier treneren.

De blåkledde møtte Gimle hjemme i Rykkinn-hallen søndag kveld. Etter seier mot Asker Aliens lå Gimle lå likt med Bærum med én mer kamp spilt i forkant av søndagens oppgjør.

- Som en skrekkfilm

Bærum åpnet suverent best mot Gimle søndag kveld, men falt ordentlig fra midtveis og tapte fortjent til slutt.

– Dette var rene skrekkfilmen, sier assistenttrener Mark DiGiacomo om kampen mot Gimle.

Stian Mjøs var beste mann på banen for Bærum-laget og ledet de blåkledde til en 6-målsledelse til første pause. Spillet bølget frem og tilbake uten noen store hendelser og Bærum holdt hele tiden en knapp ledelse. Mike Bruesewitz dro fordel av høyden sin og rundspilte Gimle til tider, men etter hovedpausen snudde kampen helt. Bærum begynte å bomme og Gimle tok raskt ledelsen i Rykkinn-hallen. Hjemmelaget våknet derimot igjen i siste omgang og laget et nervepirrende show for publikum. Dessverre for Bærum så klarte de ikke holde tempoet oppe helt til slutt og Gimle stakk til slutt av med seieren i Rykkinn-hallen.

– Jeg skulle ønske jeg hadde en magisk formel for å få spillerne til å spille som de pleier, men så god er ikke jeg, legger en spøkefull Sønsteby til.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.