Skip to main content

VG: – Toppidretten får starte opp igjen

Stabæk Fotball kan igjen begynne å trene som normalt.

Stabæk Fotball kan igjen begynne å trene som normalt. 

Foto: KARL BRAANAAS

Toppidrettsutøverne kan igjen begynne å trene som normalt. 

Det opplyser kulturminister Abid Raja til VG.

Toppidrettsutøverne i de såkalte 5A-områdene, det gjelder blant annet hele Viken, har ikke fått lov til å trene som normalt i en lang periode på grunn av smittefaren i forbindelse med koronaviruset. Men nå skal de endelig få begynne å trene som normalt. Det skal gjelde allerede fra tirsdag.

– Jeg er veldig glad for å meddele at gis det åpning for organisert trening for toppidrettsutøvere. For fotballen begrenses dette til de to øverste divisjonene for kvinner og menn. Ellers er det all organisert toppidrett, altså utøvere definert av Norges idrettsforbund til å ha idretten som sitt hovedvirke. De må selvsagt følge sine smittevernprotokoller, sier Abid Raja til VG.

Topfotball

Det betyr blant annet at Toppserielaget til Stabæk Fotball Kvinner og herrelaget til Stabæk igjen kan trene som normalt i Bærum. Det gjelder også 1. divisjonslaget for kvinner til Øvrevoll Hosle.

Budstikka oppdaterer saken

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.