Skip to main content

Vester-Gyllen ble vunnet av OL-klar Golberg

350 løpere gikk Vester-Gyllen under fantastiske forhold. Pål Golberg var raskest av alle.

– Det var veldig mange blide ansikter og fornøyde skiløpere som kom i mål, forteller Svein Granerud, renneleder i Vester-Gyllen.

Rundt 350 skiløpere trosset minusgradene og gjennomførte det 40 kilometer lange  turrennet. Det var 43 gang det klassiske turrennet ble arrangert.

Rasket av alle på de 40 kilometerne var landslagsløper Pål Golberg. Han vant med ett sekund på Joar Thele. De to fulgte hverandre gjennom hele løpet. Golberg går på det norske sprintlandslaget, og reiser om kort tid til Sør-Korea for kjempe om OL-medaljer i Pyeongchang.

LES OGSÅ: Full jubel for snøfallet - Vester-Gyllen er sikret

John Christian Deighan Hanssen fra Asker endte på en tredjeplass.

Kvinneklassen ble vunnet av Marit Vala fra Rustad. Hun vant drøye tre minutter foran Ingrid Tandberg Ryan fra Asker.

– Godt samarbeid

Svein Granerud forteller at forholdene i marka var svært gode.

– Med så mye fin snø i marka, er det gøy å arrangere renn. Og når vi også kan samarbeide med så flinke folk i skiforeningen som kjører løyper, blir det veldig bra, sier Granerud.

– Det eneste som var litt kjedelig var at det hadde kommet litt nysnø natt til lørdag, noe som gjorde forholdene litt tråere, sier han.

LES OGSÅ: Slik takler du Vester-Gyllen

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.