– Arbeidet med velodromen går sin gang. Akkurat nå er det reguleringsbiten vi holder på med. Vi håper at vi kan levere inn reguleringen til førstegangsbehandling medio desember, forteller Hans Petter Gulbrandsen, 1. visepresident i Norges Cykleforbund.

Han er ansvarlig i forbundet for arbeidet med velodromen i Asker.

– Deretter skal det ut på høring, med påfølgende korrigeringer og justeringer, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Velodrom i Asker ikke påvirket av sykkelbråk

Men Norges Cykleforbund, som skal finansiere anlegget, røper at velodromen allerede fylles opp av bedrifter og idrettslag som ønsker å bruke anlegget.

Idrettsbarnehage

Foruten avtalen med Asker kommune om langtidsleie i anlegget, er det gjort avtaler med Læringsverkstedet barnehager som skal ha idrettsbarnehage i bygget.

– Det er ikke helt avgjort hvor stort areal barnehagen har lov til å bruke ennå, sier Gulbrandsen.

Det er også konkrete planer om at Norsk Toppidrettsgymnas skal inn med ungdomsskole i bygget.

LES OGSÅ: Skal bruke over milliarden på idrettsanlegg

– Vi har signert en intensjonsavtale med NTGU.

Fekting til Asker

Norges fekteforbund ønsker også å etablere en klubb i Asker, og det er åpnet dialog med fekteforbundet om leie av plass.

– Det er ikke gjort noen endelig avtale med fekteforbundet ennå, sier Gulbrandsen.

Ifølge sykkelforbundet er det også gjort en intensjonsavtale med Asker Taekwondoklubb og leie av to kampsportflater. Den ene flaten skal til Asker Taekwondoklubb, den andre skal benyttes av andre kampsportutøvere i Asker.

LES OGSÅ: NTG skal starte idrettsskole i Asker

Sykkelting

I og med at dette i hovedsak er et anlegg for sykkelsport, har også Asker Sykkelsenter gjort en avtale om å etablere seg i velodromen, forteller Hans Petter Gulbrandsen.

Velodromen skal i hovedsak finansieres av sykkelforbundet, gjennom et lån. Det lånet må godkjennes på sykkeltinget, noe som trolig skjer tidlig neste år.  Velodromen er tenkt plassert langs Langenga sørøst for Askerhallen.