Skip to main content

Utvisningene felte Frisk

SEIER SIST: Frisk Asker slo Kongsvinger i forrige kamp.
SEIER SIST: Frisk Asker slo Kongsvinger i forrige kamp.

DNB ARENA (Stavanger Oilers - Frisk Asker 4-2). Det ble mange minutter i utvisningsboksen mot Stavanger torsdag kveld.

Frisk Asker hadde tatt turen til Stavanger og møtet med serieleder Oilers i herrenes eliteserie i ishockey torsdag kveld.

Med seier i dagens kamp kunne Frisk Asker ligge tre poeng unna serieleder Stavanger på toppen av tabellen. Trener Sune Bergman hadde et håp før kampen om at hans gutter igjen kunne knipe en seier mot Oilers.

LES MER: Frisk møter Stavanger: – Har ingen stjerner her

Det skjedde ikke og Stavanger ble sterkest med en 4-2-seier, selv om Frisk startet best.

I løpet av kampen ble det også ni tominuttere og to timinuttere til Frisk.

– Vi dro på oss alt for mange utvisninger, og da blir Stavanger for sterke for oss. Vi er rett og slett for udisiplinerte, og det synes jeg er for dårlig, sier Frisks trener Bergmann til Budstikka.

Etter at vertene hadde hatt et lite initiativ i starten av kampen fikk gjestene fra Asker sin første store sjanse. Torstein Nordrum spilte Espen Fanøy gjennom med en lekker pasning, og den satt sistnevnte kontant til 1-0 for Frisk.  Da var det spilt i fire minutter.

– I spill fem mot fem er vi like bra som dem, men det tar jo på å spille lengre perioder fire mot fem. I den siste perioden spiller vi jevnt med dem, så vi får ta med oss det, fortsetter Bergmann.

Slo tilbake

Frisk hadde akkurat blitt fulltallige etter en utvisning da Stavanger slo tilbake. 11 minutter var spilt av oppgjøret da Mathias Trettenes banket inn utlikningen etter pasning fra Christian Dahl Andersen.

Dahl Andersen sto bak nok en assist 18 sekunder før den 1. perioden var over. Kristian Forsberg fikk æren av å sette 2-1 til vertene. Det sto seg også til den første pausen.  Da hadde Frisk spilt i undertall lenge på grunn av en tøff takling fra Dag Christian Frøystad.

Frisk startet best i målprotokollen i 2. periode også. Thomas Valkvæ Olsen prøvde lykken fra langt hold etter 25 minutter, og Stavangers målvakt Henrik Holm glapp pucken forbi seg og i mål til 2-2.

Høy temperatur

Med syv minutter igjen av perioden startet dramatikken. Frisk fikk først en spiller utvist for å ha hatt for mange spillere på isen, og i diskusjonen som fulgte fikk Frisk nok en spiller utvist for usportslig opptreden.

Tre spillere ble i det tynneste laget for gjestene. Josh Soares sørget for to raske scoringer, og 4-2 til hjemmelaget etter 35 minutter.  Det sto seg til den siste pausen.

LES MER: Everson og Gaarder er kongene av Askerhallen

Mot slutten av perioden fikk Frisk nye utvisningsminutter som bidro til at de ikke maktet å sette hjemmelaget under press.

Ikke alt for mye skjedde i den 3. perioden der begge lag tok foten av gassen. Frisk prøvde seg med tomt bur de siste to minuttene, men maktet ikke komme nærmere.

Frisk tar morgenflyet tilbake til Oslo, så da blir det ikke helt optimal oppladning før nytt storoppgjør mot Vålerenga på Jordal venter lørdag.

– Det blir jo tøft igjen å spille lørdag, men det gjelder å samle seg, spise, og sove godt, sier Frisk-treneren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.