Skip to main content

Ute med gule kort: Må stå over skjebnekamp

Emil Bohinen (til høyre) storspiller i Italia og kan bli kjøpt av Salernitana, som han er lånt ut til. Her fra en kamp mot Atalanta.
Emil Bohinen (til høyre) storspiller i Italia og kan bli kjøpt av Salernitana, som han er lånt ut til. Her fra en kamp mot Atalanta.
Foto: Spada/LaPresse via AP

Emil Bohinen (23) får ikke spille Salernitanas svært viktige Serie A-oppgjør mot Empoli lørdag. Han står med fem gule kort og er uaktuell.

Billingstad-gutten Emil Bohinen ble hentet på lån fra CSKA Moskva. Faren Lars er på plass i Italia.

– Han har dessverre fått litt for mange gule kort og får ikke spille. Jeg synes han blir bedre og bedre, og det er ikke så uvanlig når man får tillit i tre, fire og fem kamper på rad. Jeg synes Emil skal ha litt «kred» for at Salernitana er der de er i dag, sier pappa Bohinen til NTB.

Emil Bohinen ble solgt fra Stabæk til CSKA Moskva i 2021

Salernitana har kommet seg opp fra jumboplassen i den italienske serien etter en rekke kamper uten tap. Det er blitt fire seirer og to uavgjort siden 16. april. Bohinen har spilt fra start i alle seks kamper.

Nedrykksplasser

Så sent som 15. februar lå Salernitana helt nederst på tabellen med 13 poeng etter 23 kamper.

Fem lag er i realiteten med i kampen om å unngå to nedrykksplasser. Det er Sampdoria (33 poeng), Spezia (33), Salernitana (29), Cagliari (29) og Genoa (28).

Salernitana avslutter sesongen hjemme mot Udinese 22. mai. Til den kampen er Bohinen spilleberettiget. Den kan avgjøre om det blir nedrykk eller ikke.

– Blir den kampen avgjørende, reiser jeg ned for å være på tribunen, sier Lars Bohinen.

Stefan Strandberg er ikke med i Salernitana kamptropp for tiden.

Venezia ligger helt nederst på tabellen med 25 poeng, og svært mye skal til for at klubben til Dennis Johnsen overlever.

Mangler penger

Onsdag kunne Budstikka fortelle at Stabæk fortsatt mangler åtte millioner kroner fra den overgangen.

Nå kan pengene komme fra Italia i stedet for.

Hvis klubben beholder plassen i Serie-A og Salernitana bruker en klausul om å kjøpe Bohinen av Moskva, er Stabæk enige med russerne om at en del av salgssummen skal gå fra Italia og til Norge. Det bekrefter daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold.

– Vi håper han spiller bra i Italia og håper han blir solgt dit. Da har vi en avtale om at en del av salgssummen skal gå rett til oss, sier Tunold.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.