Skip to main content

Uhell ødela for Stake Laengen

Vegard Stake Laengen, Asker CK og UAE Team hadde startnummer 1 i søndagens NM ritt i landeveissykling. Han lå blant de beste, men nådde ikke opp på topp 10 ved målgang etter nesten fem timer på sykkelen.

Foto: Joakim S. Enger

Askers Vegard Stake Laengen klarte ikke gjenta NM-triumfen på sykkel fra i fjor. Et uhell underveis ødela seierssjansene. 

Søndag var det NM fellesstart i landeveissykling på Ringerike. Asker og UAE-syklist Vegard Stake Laengen var regjerende mester, men gjentok ikke bedriften i år. Han endte til slutt på en 24. plass over fem minutter bal teten.

– Kjedet låste seg fast etter 130 kilometer, og da måtte jeg stopp opp for å få det løs. Da tapte jeg en god del tid, og det ble vanskelig å komme tilbake. Jeg føler beina er bra, så det er synd i dag. Men det er sykkel og man har uhell. Det er en del av det, sier Stake Laengen. 

Amund Grøndahl Jansen fra Nes SK og Jumbo-Visma vant rittet, men Team Coops og Askers Håkon Lunder Aalrust hang lenge med teten. 

Hang lenge med

Til slutt ble det for tøft for Aalrust som endte opp på en 18. plass. Dermed ble han best av dem som stilte i rittet fra Asker og Bærum. 

– Det var hardt. Vi hadde en allianse med UAE, og da ble det å jobbe for Alex (Alexander Kristoff journ.anm.) og håpe på å kontrollere det til en spurt. Det gikk ikke helt sånn til slutt. Jeg holdt ikke hele veien heller, sier Aalrust. 

Én fra Bærum 

Håkon Sandaker fra Bærum og Omegn Cykleklubb ble tatt ut av rittet etter åtte runder, men var fornøyd med tanke på treningsgrunnlaget sitt. 

– Jeg studerer informatikk, programmering og systemarkitektur ved siden av og begynner på siste året på bachelorgraden nå. Jeg har holdt på med sykkel hele tiden og har det som hobby. Det er gøy å sammenligne seg med norgeseliten, sier Sandaker. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.