Skip to main content

– Ubeskrivelig deilig med OL-plass

Yes, jeg skal til Rio: Maria Mollestad fra Lysaker kan se frem til å brettseile i OL i Rio. FOTO: PRIVAT
Yes, jeg skal til Rio: Maria Mollestad fra Lysaker kan se frem til å brettseile i OL i Rio. FOTO: PRIVAT

Maria Mollestad fra Lysaker feiret OL-plass med middag og seier i Polen. For håndballspilleren Silje Solberg-ble OL-uttaket et mareritt.

– Jeg vant akkurat i dag en regatta i Polen, så nå er jeg ute og spiser en bedre middag for å feire seieren i Polen og OL-uttaket, forteller Maria Mollestad til Budstikka på telefon fra Polen.

I går ble hun tatt ut til å representere Norge i OL i Rio som vårt sterkeste OL-håp som brettseiler. Hun ser frem til å representere landet i Brasil.

Lå godt an

– Det var bare ubeskrivelig deilig å få den beskjeden. Jeg visste jo at jeg lå veldig godt an, men det å få den endelige beskjeden var utrolig, jubler hun.

Lysaker-seileren seiler for KNS i Oslo. Hun har tidligere seilt for Bærum seilforening.

LES OGSÅ:

Kristian Ruth styrer unna småbarnsfamilier før OL  

– Jeg slet faktisk litt med å holde fokus på dagens regatta fordi jeg visste at OL-uttaket skulle komme, forteller hun.

Bue til OL

Hun tror hun har en mulighet til å være med å kjempe om OL-poeng, og mulig medaljer.

– Hvis alt stemmer, og jeg virkelig skulle klare å få til maks, så har jeg jo en mulighet. Jeg har i hvert fall aldri vært nærmere drømmen enn det jeg er nå, jubler hun.

LES OGSÅ:

Ruth mister ikke motet  

Asker-seileren Tiril Bue ble også tatt ut til OL søndag. Hun seiler Laser Radial, og har seilt sammen med Marie Mollestad tidligere også.

Tvillinger splittet

På forhånd var det knyttet stor spenning til om tvillingsøstrene Sanna og Silje Solberg skulle bli tatt ut i OL-troppen til håndballandslaget. Men keeper Silje Solberg ble vraket til fordel for Kathrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø. Dermed blir Silje Solberg reserve til den 14 kvinner store håndballtroppen. Hun kommer likevel trolig til å være med til Rio. Søsteren Sanna ble tatt ut.

 

KNUST: Silje Solberg er knust etter å ha blitt vraket til OL.
KNUST: Silje Solberg er knust etter å ha blitt vraket til OL.

– Jeg er veldig skuffet, og det var en knusende beskjed å få. Min store drøm var OL, og selv om jeg er heldig som får være med ned som reserve for å oppleve atmosfæren og omkring laget, er det tungt å vite at man likevel står utenfor, sier Silje Solberg til Dagbladet.

Landeveissyklisten Vegard Stake Laengen fra Asker ble også tatt ut til OL i Rio de Janeiro søndag. Den plassen var dog ikke så overraskende, da kanonen Alexander Kristoff har signalisert at han ikke ville til Rio-OL.

LES OGSÅ:

OL-håp Ole-Kristian Bryhn: - Det er ørsmå marginer i denne idretten  

Skytter Ole-Kristian Bryhn ble også tatt ut til OL søndag. han representerer Vestre Bærum Salongskytterlag.

Seileren Kristian Ruth fra Asker er allerede tatt ut til OL.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.