Skip to main content

Tyrving herjet i NM – vant seks NM-gull

GULLJENTER: Heidi Hessan Næss (f.v.), Helene Rønningen, Mari Drabløs og Amalie Iuel sørget for et gull på 4x100 meter i norgesmesterskapet i stafett i helgen. FOTO: PRIVAT

Det ble en gullkantet helg for Tyrving i norges-mesterskapet i stafett.

Hele seks NM-gull ble det på friidrettsklubben fra Bærum. I tillegg plukket de med seg én sølvmedalje i helgens mesterskap på Nesodden.

– Tyrving har ekstremt mange gode trenere. Det er mye av årsaken til at vi får så mange gode resultater, sier Elin Marvik, daglig leder i Tyrving.

For klubben kunne glise hele veien hjem til Bærum etter helgens NM på Nesodden. Sportslig leder i klubben, Jo Nesse, var ikke mindre fornøyd. Også han peker på de gode trenerkreftene i klubben.

– Vi har skapte et godt trenermiljø over tid. Og det har vi fått betalt for nå, sier Nesse.

Det var på 4x400 meter menn junior at det første gullet kom. Jonatan Greini Bjerkaas, Peter Svoren, Didrik Warlo og Syver Røinaas løp inn til gull med tiden 3.19,42. Senere lørdag klinket kvinnenes seniorlaget inn til et suverent gull på 4X400 meter. Mina Anglero, Maria Drabløs, Marie Skjæggestad og Amalie Iuel løp inn til gull med tiden 4.41,18. Den neste beste tiden i Norge noensinne, og den beste på 36 år.

LES OGSÅ: Student i fjor – superheltinne nå

Amalie Iuel imponerte

Søndag ble det altså fire gull på Tyrving. Det begynte med gull på 4x100 meter menn junior. Tobias Widjusveen, Jonathan Greini Bjerkaas, Peter Svoren og Syver Røinaas feide inn til den edleste medaljen.

På 4x400 meter mixed stafett for juniorer, sørget Lea Trong-Johansen, Jørgen Mejland Hansen, Marie Skjæggestad og Peter Svoren for nok et gull.

På 4x100 meter for kvinner senior, ble det en durabelig duell mellom Tyrving og Sandnes. Tyrving trakk det lengste strået etter at Heidi Hessan Næss, Helene Rønningen, Mari Drabløs og Amalie Iuel løp inn til tiden 45,74. Bare 14 hundredeler bak norgesrekorden til akkurat Sandnes.

Helgens siste gull kom på 4x400 meter menn senior. Jonatan Greni Bjerkaas, Lars Stølen, Didrik Warlo og Syver Røinaas sørget for at Tyrving ble soleklart landets beste klubb i mesterskapet.

LES OGSÅ: Warholm herjet i Bærum Idrettspark

Betyr mye

– At vi har fått Amalie Iuel tilbake i klubben, betyr selvfølgelig mye på kvinnesiden. Hun er jo hele forskjellen. Hun er jo Norges klart beste på 400 meter, men også med flying start som hun hadde på 100 meter, er hun også vanvittig god, sier Jo Nesse fornøyd.

– Friidrett er en individuell idrett, men det å ha gode treningskamerater betyr jo alt, sier Jo Nesse.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.