Skip to main content

Turnlederen anker eksklusjonen - vitne reagerer: – Skulle ønske vi fikk ro

FORSVARER TURNLEDER: Advokat John Christian Elden representerer Linda Gundersen i saken mot henne i Norges Idrettsforbunds juridiske organ.
FORSVARER TURNLEDER: Advokat John Christian Elden representerer Linda Gundersen i saken mot henne i Norges Idrettsforbunds juridiske organ.

Turnleder Linda Gundersen ble dømt til ti års eksklusjon fra all idrett. Nå anker hun avgjørelsen til idrettens appellutvalg.

To uker har gått siden daglig leder i Holmen Tropp og Turn, Linda Gundersen, ble utestengt fra idretten i ti år, etter at hun skal ha mobbet og trakassert unge utøvere i turnidretten.

Avgjørelsen falt i Norges Idrettsforbunds domsutvalg. Nå anker Gundersen saken videre.

Det informerer hennes advokat, John Christian Elden om, via en e-post til Budstikka.

- Vi har inngitt en anke over avgjørelsen til domsutvalget. Vi konstaterer at hun er frifunnet for 16 av 20 anklager fra turnforbundet i domsutvalgets avgjørelse, og at de enstemmig ikke fant noe grunnlag for utelukkelse fra idretten, skriver Elden.

Det står i avgjørelsen i saken til den ekskluderte turnlederen at fire av vitnene - kalt B, F, D og Q - ble lagt til grunn for avgjørelsen i domsutvalget.

- I og med at hun likevel ble dømt for fire overtredelser, og turnforbundet offentlig har sagt at de mener dette bør få betydning for hennes arbeidsforhold, samtidig som hun er hengt ut i media i saken, har vi anket avgjørelsen. Dette selv om hun ikke rammes av konklusjonen om ikke å få lov til å melde seg inn i noen idrettsklubber, som hun heller ikke har planer om, skriver advokaten.

Gundersen har beholdt jobben som daglig leder i Holmen TT siden avgjørelsen i domsutvalget falt.

Budstikka vet at stillingen hennes debatteres heftig på styrerommet til klubben i disse dager, men det har foreløpig ikke kommet noen beskjeder om hva som vil bli neste steg fra styret.

Elden: - Ikke bevismessig dekning

Elden forteller også at Gundersen vil gå for full frifinnelse i appellutvalget.

- Vi går primært for at hele avgjørelsen oppheves, da NIF ikke kan avsi dom mot henne når hun ikke er medlem av Norges Idrettsforbund. Dersom appellutvalget ikke er enige i dette, har vi bedt fellelsen opphevet for tre av de fire forhold hun er funnet skyldig i, fordi vi ikke har hatt mulighet til å stille spørsmål til de angivelig fornærmede der fellelsen utelukkende bygger på skriftlige erklæringer, skriver Elden, og fortsetter:

- Hvis appellutvalget mener skriftlige erklæringer er i orden som grunnlag for domfellelse, i strid med menneskerettighetene, mener vi at det uansett ikke er bevismessig dekning for at min klient har brutt NIFs lover, og at hun må frifinnes også av den grunn.

- Det forundrer meg at hun velger å anke. Elden og Gundersen har brukt så mye tid på å fremstille det som om dette var en avgjørelse de kunne leve med. Nå har de gått mot det, sier moren til vitne "F" i domsutvalgets avgjørelse, som tidligere har blitt intervjuet av Budstikka.

- Det er dumt at vi ikke kan få ro rundt denne saken, og at den fortsetter enda lengre, sier hun.

LES OGSÅ: Styreleder i Holmen trekker seg etter turnbråket

Holmen TT arrangerer NM

Det arrangeres NM i teamgym for juniorer i Leikvollhallen denne helgen, med Holmen TT som arrangør.

Budstikka har spurt klubben om de har betenkeligheter ved å la Linda Gundersen være tilstede under mesterskapet.

- Vi viser til tidligere informasjon om at Linda Gundersen er sykemeldt. Vi ønsker ikke å kommentere noe utover dette om arbeidstaker, sier midlertidig styreleder i klubben, Karianne Haare, til Budstikka.

LES OGSÅ:Tidligere styreleder i Holmen tar omstridt turnleder i forsvar: – Et karakterdrap

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.